Geef je interieur een make-over met deze vijf tips!

Geplaatst door

Heb je ook zo’n zin om je woning een nieuw elan te geven, dan vind je hier vijf tips om je woning van een moderne inrichting te voorzien!

interieur make-over

Vloerbekleding

De mate waarin je meubels en decoratie tot zijn recht komen, hangt vaak samen met de vloer. Heb je momenteel een saaie vloer met witte tegels en grijze voegen liggen? Durf dan te kiezen voor een radicale verandering. Geen zin om te kappen en te breken? Leg dan een extra vloer bovenop je bestaande vloer. Zo bespaar je jezelf heel wat werk maar kies je ook voor een moderne aanblik van de woonruimte. Vandaag kun je gemakkelijk laminaat kopen met een minimale dikte waardoor je gemakkelijk kunt renoveren zonder al te ingrijpende werken te moeten uitvoeren.

Vloerkleed

Om je vloer te beschermen maar ook gewoon omdat het een gezellige sfeer oproept, is de keuze voor een tapijt voor de hand liggend. Een vloerkleed vormt een comfortabele oplossing die bovendien een grote decoratiewaarde toevoegt aan je interieur. Kies je voor een hoogpolig tapijt, dan haal je meteen een vloerkleed met een moderne uitstraling in huis. Het draagt bij tot de algemene sfeer in huis en is bovendien bijzonder aangenaam om met blote voeten over te lopen.

Luxe

Droom je al weg bij de prachtige interieurs in woonbladen? Durf dan voor een radicale verandering te kiezen en plaats stalen deurprofielen met grote glaspartijen. Je binnendeuren vervangen bepaalt meteen de aanblik van je interieur. Bovendien geeft een stalen deur meteen de moderne touch waarnaar je op zoek bent. Wil je bovendien je woonkamer zo inrichten dat ze luxe uitstraalt, overweeg dan zeker om parket te leggen. Parket geeft je woning de luxueuze uitstraling die je zoekt om de woonkamer van je dromen te realiseren.

Decoratie

Heb je jaren geleden gekozen voor decoratie in een bepaalde kleur, durf het dan aan om de theelichtjes, schaaltjes en andere decoratie weg te gooien en te kiezen voor iets totaal nieuws. Geef je interieur een nieuwe twist met zachte plaids, marmeren decoratie-elementen en kleine bijzettafeltjes die bijdragen tot een nieuw en verfrissend interieur.

Verven

Wil je meer kleur aanbrengen in je interieur, ga dan zeker eens door het aanbod aan kleuren bij verschillende verfmerken. Kies één of meerdere kleurcombinaties die je interieur weer een frisse look geven. Hou je niet enkel aan het witte pallet met één accentmuur, maar durf het aan om te kiezen voor pasteltinten die meer kleur in je interieur brengen.

Al realiseer je nog maar een van deze tips, je zal ongetwijfeld je vrienden en familie verbazen die over de vloer komen in je nieuwe interieur. Ze zullen alvast hun ogen uitkijken. Laat de complimentjes maar komen!