Welke planten kun je in de badkamer zetten?

Geplaatst door

Wil je een ontspannende spa badkamer creëren? Dat kan heel makkelijk door wat groen toe te voegen. Planten kunnen de lucht zuiveren, de luchtvochtigheid verhogen en de ruimte een vleugje natuur geven. Maar welke planten kun je in de badkamer zetten? Welke planten doen het goed in de badkamer? Welke planten nemen vocht op in de badkamer? En welke plant kan in badkamer zonder daglicht? In dit artikel zetten we de beste badkamerplanten op een rijtje!

badkamerplanten

Welke planten kun je in de badkamer zetten?

1. Vredeslelie (Spathiphyllum)

Welke planten doen het goed in de badkamer? De vredeslelie is een populaire kamerplant vanwege zijn vermogen om te overleven in weinig licht en zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het houdt van de hoge luchtvochtigheid in de badkamer en heeft slechts af en toe water nodig.

spathiphyllum

2. Aloë Vera

Aloë vera is een vetplant die weinig onderhoud vergt en goed gedijt in vochtige omstandigheden. Het heeft ook helende eigenschappen; de gel in de bladeren kan worden gebruikt om brandwonden en snijwonden te behandelen.

Lees ook: 

Waar is de Aloë vera plant goed voor? 5 voordelen op een rijtje

Waarom gaat mijn Aloë Vera hangen?

aloë vera

3. Luchtplant (Tillandsia)

Luchtplanten hebben geen aarde nodig om te groeien, dus ze zijn perfect voor een minimalistische badkamer. Ze halen hun voedingsstoffen uit de lucht en hebben alleen een wekelijkse nevelbeurt nodig.

tillandsia

4. Varen (Nephrolepis)

Varens zijn klassieke badkamerplanten. Ze houden van de schaduw en de hoge luchtvochtigheid, en ze kunnen een weelderige, tropische sfeer aan uw badkamer geven.

varens

5. Orchidee (Orchidaceae)

Orchideeën zijn prachtige planten die goed gedijen in de warme, vochtige omstandigheden van een badkamer. Ze hebben helder, indirect licht nodig en moeten ongeveer eens per week worden bewaterd.

orchidee

6. Pothos (Epipremnum aureum)

Pothos, ook wel bekend als duivelsklimop, is een hangplant die goed gedijt in verschillende lichtomstandigheden. Het is een geweldige plant om op een plank of in een hangende mand in uw badkamer te plaatsen.

pothos

7. Sansevieria (Sansevieria trifasciata)

Welke plant kan in badkamer zonder daglicht? Sansevieria, ook wel bekend als de slangenplant, is een andere vetplant die goed gedijt in de badkamer. Het is extreem droogtetolerant en heeft weinig licht nodig, waardoor het een uitstekende keuze is voor een badkamer zonder ramen.

sansevieria

Het toevoegen van planten aan je badkamer kan een geweldige manier zijn om de ruimte op te frissen en een ontspannende sfeer te creëren. Onthoud dat de beste plant voor uw badkamer afhangt van de hoeveelheid licht en vochtigheid in je specifieke ruimte. Gelukkig zijn er veel planten die gedijen in de omstandigheden van een badkamer, dus je kunt ongetwijfeld de perfecte plant vinden die bij je stijl en behoeften past.