Ontdek het betoverende Madeira: 6 must-do activiteiten 

Geplaatst door

Madeira, het pareltje in de Atlantische Oceaan, biedt naast adembenemende natuur ook een scala aan interessante bezienswaardigheden en activiteiten. Op zoek naar avontuur, ontspanning of culturele ontdekkingen? Dan zijn hier alvast zes activiteiten die niet te missen zijn tijdens je trip naar Madeira.

activiteiten madeira

1. Levada-wandelingen

Een reis naar Madeira is niet compleet zonder het ervaren van de betoverende levada-wandelingen. Smeer je in met een kwaliteitsvolle zonnebrandcrème zoals en ontdek al wandelend de irrigatiekanalen die het eiland doorkruisen. Een goede crème beschermt je tegen schadelijke UV-stralen en helpt zonnevlekken te voorkomen. De wandelpaden leiden je langs weelderige valleien, magische watervallen en indrukwekkende bergen. De Levada do Caldeirão Verde neemt je mee door een sprookjesachtig bos naar een adembenemende groene vallei – een must voor natuurliefhebbers.

2. Tobogganrit in Monte

Voor een unieke ervaring moet je een tobogganrit in Monte proberen. Gekleed in traditionele witte kledij, glijden de ‘carreiros’ je in houten sleeën langs steile straten naar beneden. Het is een traditionele, adrenaline-verhogende activiteit die je niet alleen een onvergetelijke rit biedt, maar ook een kijkje in de geschiedenis van het eiland.

3. Cabo Girão Skywalk

Voor degenen die op zoek zijn naar adembenemende uitzichten, is de Cabo Girão Skywalk een absolute must. Gelegen op een duizelingwekkende hoogte van 580 meter boven de zeespiegel, biedt dit glazen uitkijkplatform een panoramisch uitzicht op de kliffen en de oceaan. Het is een ervaring die je hart sneller doet kloppen terwijl je geniet van één van de hoogste uitzichten ter wereld.

4. Proef de Madeira-wijn

Een bezoek aan Madeira is niet compleet zonder het proeven van de beroemde Madeira-wijn. Bezoek een van de vele wijnkelders op het eiland en ontdek de rijke geschiedenis en smaak van deze versterkte wijn. Of je nu houdt van zoet, droog, rood of wit, de variëteit aan Madeira-wijnen zal je zeker verrassen.

5. Historisch Funchal

Verken het historische hart van Funchal om de charme van het eiland volledig te ervaren. Bezoek de kathedraal van Funchal, dwaal door de smalle straatjes met kleurrijke huizen en ontdek de levendige markten zoals de Mercado dos Lavradores. Hier vind je lokale producten, bloemen en ambachtelijke souvenirs. Duik in de lokale cultuur en geniet van de levendige sfeer van de hoofdstad.

6. Pico Ruivo beklimming

Voor avontuurlijke zielen biedt het beklimmen van de Pico Ruivo, het hoogste punt van Madeira, een onvergetelijke ervaring. Terwijl je je een weg baant door ruige paden, word je beloond met adembenemende uitzichten over het eiland. De uitdaging van de beklimming wordt met andere woorden verzacht door de magie van de natuur om je heen, maar kan ook snel zwaar worden door de brandende zon. Vergeet daarom, naast stevige bergschoenen, je zonnebrandcrème van Capital Soleil niet. Hoe hoger je klimt, hoe dicht je bij de zon komt, dus dan bescherm je je maar beter extra goed.