10x Festival items die je niet mag vergeten

Geplaatst door

Het is eindelijk zover: het festivalseizoen is weer van start gegaan! Zowel in binnen- als buitenland worden er allerlei grote festivals georganiseerd. Heb jij een leuk festival op de planning staan? Dan heb je natuurlijk een mooie festival outfit nodig! Maar er zijn nog meer festival items die je niet mag vergeten. Ik zet ze hieronder op een rijtje!

festival items die je niet mag vergeten

Deze festival items mag je niet vergeten

1. Zonnebrandcrème

Wat is handig om mee te nemen naar een festival? Als het zonnetje schijnt en je de tijd van je leven hebt, is een flesje zonnebrandcrème dikwijls het laatste waar aan gedacht wordt. Wellicht ga je er vanuit dat je niet snel verbrand en je je dus niet hoeft in te smeren, of dat zonnebrandcrème overbodig is als het bewolkt is.

Toch is het ontzettend belangrijk om je goed in te smeren en je lichaam te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Tegenwoordig bestaan er genoeg flesjes zonnebrandcrèmes in mini formaat die je gemakkelijk mee kunt nemen in je tas. Dat excuus kan je dus alvast niet meer gebruiken!

2. Zonnebril

Een zonnebrandcrème is één ding, maar ook een zonnebril mag niet ontbreken als je naar een festival gaat. Het is immers niet leuk om de hele dag verblind te worden door de zon en je ogen dicht te knijpen. Bovendien kan je met een zonnebril ongegeneerd gluren naar alle mooie mensen om je heen. Ook niet onbelangrijk, toch?

3. Mini deodorant

Op een festival kan het flink heet worden en het laatste wat je wilt is om de hele dag naar zweet te ruiken. Neem dus zeker een mini deodorant mee in je tas. Let op: kies voor een roller want spuitflesjes worden bij sommige festivals afgepakt voor je het festival binnen gaat.

4. Dopjes voor je waterfles

Wat moet je niet vergeten naar een festival? Het is meestal niet toegestaan om het festivalterrein te betreden met je eigen waterfles. En als je op het festival een flesje water koopt, krijg je dikwijls een flesje zonder dop. Een handige tip is om een paar dopjes mee te nemen. Dan kan je het flesje opnieuw vullen en weer dichtdraaien. Wat mij betreft is dit een echte festivalhack!

5. Haarelestiekjes

Ook al vertrek je naar het festival met los haar, toch is het handig om een haarelastiekje mee te nemen in je tas. Warm weer en een bezwete nek is namelijk geen fijne combinatie. Tip: Als je haarelastiekje er leuk uitziet, kan je het ook perfect rond je pols dragen als armbandje.

wat meenemen naar festival 1 dag

6. Desinfecterende handgel en vochtige doekjes

Op een festival is het dikwijls een uitdaging om schoon te blijven, zeker als je meerdere dagen gaat. Een miniflesje desinfecterende handgel mag dan ook niet ontbreken. Zo kan je je handen op elk moment wassen zonder dat je water nodig hebt. Daarnaast kan je een mini pak vochtige doekjes meenemen. Deze doekjes zijn handig om dingen schoon te maken én je kunt ze ook gebruiken als toiletpapier mocht dat nodig zijn.

7. Gehoorbescherming

Op een festival word je dikwijls blootgesteld aan harde geluiden. Draag daarom oordoppen om je oren te beschermen tegen deze geluiden. Met oordopjes voor uitgaan kan je nog steeds genieten van de muziek op het festival, zonder risico te lopen op gehoorschade.

8. Powerbank

Uiteraard wil je te allen tijde leuke festivalfoto’s maken en je vrienden berichten sturen, dus dan is die batterij binnen no time leeg. Een powerbank is de oplossing! Dit is een draagbare oplader waarmee je je smartphone kunt opladen. Dit is ontzettend handig voor onderweg, zoals op een festival, omdat er dan geen stopcontact in de buurt is om je smartphone op te laden.

9. Praktische zaken

Vergeet ook zeker niet om de praktische zaken mee te nemen. Denk aan je identiteitskaart, je bankkaart, cash geld, je festivalticket en eventueel je vervoersticket.

10. Festival tasje

En waar stop je al deze festival items in? In een leuk festival tasje natuurlijk! Een schoudertas of crossbody tas is ideaal om mee te nemen naar een festival. Zo heb je jouw benodigdheden altijd dichtbij de hand en hoef je je geen zorgen te maken dat je handtas gestolen kan worden. Bovendien maakt een leuk, kleurrijk tasje je festivaloutfit compleet!

festival tasje

Foto: www.my-jewellery.com

Zo, deze festival items moet je meenemen naar festival 1 dag. Heb je deze zomer meerdere festivals op de planning staan? Zet deze festival paklijst dan zeker bij je favorieten zodat je ‘m snel bij de hand hebt! Je kunt je festival tasje natuurlijk ook gewoon gevuld laten staan, zodat je dit alleen nog hoeft te pakken als je naar het volgende festival vertrekt. Veel plezier!