DIARY: Action, speelafspraakjes & vermoeidheidsdip

Geplaatst door

Goeiemorgen! De afgelopen weken had ik best veel energie om dingen te ondernemen, maar de voorbije week was mijn energie ver te zoeken. De zomervakantie is best een vermoeiende periode voor mij omdat ik de zorg voor Lara en mijn werk combineer. Als Lara naar school gaat, werk ik ook maar is er tussendoor meer tijd om te rusten. Afgelopen week was alles even teveel en voelde ik me ontzettend moe. Tegen het weekend ging het gelukkig beter en hebben we toch nog leuke dingen gedaan. Kijk je mee naar mijn fotodagboek? 

Maandag

In de voormiddag heeft Lara niet veel zin om te spelen. Ze kijkt liever rustig filmpjes op haar tablet, prima! Ik zet de laptop op de eettafel en ga alvast aan het werk voor Vanessablogt.be. Ik pitch op een opdracht, schrijf een artikel en plan een gastartikel in.

Ondertussen doe ik een wasje. 

’s Middags eten we wokgroenten met kippenballetjes, lekker! Als het school is, eten we ’s avonds warm maar in de vakantie wisselt het wel eens.

In de namiddag past mijn papa op Lara en ga ik aan het werk. Ik schrijf drie artikels voor klanten. 

Leuk om eens te delen: iedere avond voor het slapengaan, verstopt Lara zich en moet ik haar zoeken. Het grappige is dat ze elke avond dezelfde plek kiest, onder het deken in bed, haha. Geweldige momenten!

’s Avonds beginnen Glenn en ik aan het tweede seizoen van Startup.

Dinsdag

In de voormiddag spelen we en kijken we filmpjes.

’s Middags eten we broccolipuree en broccoliballetjes, lekkere combinatie! Vroeger vond Lara broccolipuree heel lekker, maar de afgelopen maanden ineens niet meer. De bedoeling was dat Lara de balletjes zou proeven zodat ze op die manier toch broccoli binnen heeft. Maar helaas vallen de groene spikkeltjes toch iets te hard op, haha. Welke ouder herkent deze moeilijke eetfase? 😉

In de namiddag gaat Lara bij mijn mama. Ik schrijf twee artikels voor een klant. Eigenlijk zou ik willen doorwerken, maar ik voel me ineens ontzettend moe en besluit in bed te kruipen. Dit soort momenten blijven lastig: meer willen doen maar simpelweg niet kunnen.

Nadat ik twee uurtjes heb geslapen, voel ik me een stuk beter dan ervoor. Ik verschoon meteen het beddengoed. Daar word ik altijd blij van! Dit dekbedovertrek is trouwens van Lidl. Om de zoveel tijd verkopen ze daar superleuke dekbedovertrekken voor een betaalbaar prijsje.

Voor we Lara gaan halen, zet ik nog een gastartikel online en pitch ik op een opdracht.

’s Avonds kijken we naar Startup. Het tweede seizoen bevalt ons goed!

Woensdag

Ik drink een cappuccino shake als ontbijt, lekker en fris!

In de voormiddag gaan we met ons drie naar het park om alvast een frisse neus te halen.

Heerlijk, dat ochtendzonnetje!

Glenn gaat aan de slag met het polijsten van mijn ring. Ik heb deze ring onlangs teruggevonden tijdens het opruimen. Ik heb hem jaren gedragen, maar tijdens mijn zwangerschap paste hij niet meer rond mijn opgezwollen vingers en heb ik hem weggelegd. Met als gevolg dat ik hem na mijn zwangerschap nergens meer kon vinden. Door zo lang in de kast te liggen, was de ring helemaal verkleurd. 

Het resultaat is super, mijn ring is weer zo goed als nieuw. Ik ben er heel blij mee en draag hem nu weer bijna elke dag. Soms vergeet ik hem nog wel eens omdat ik het niet meer gewend ben. 

In de namiddag was het de bedoeling dat ik zou werken, maar ook dit keer voel ik me ontzettend moe. Er zit niets anders op dan weer in bed te kruipen en mijn werk te verplaatsen. Gelukkig ben ik heel flexibel als zelfstandige en kan ik mijn werktijden zelf bepalen, maar ik vind het niet leuk om me telkens zo moe te voelen en niets meer te kunnen doen. 

’s Avonds leggen we Lara ook op tijd in bed. Afgelopen nacht heeft ze slecht geslapen (wat helaas regelmatig het geval is en mijn vermoeidheid nog erger maakt), dus ze kan gerust wat extra slaap gebruiken. Daarna kijken Glenn en ik naar… je raadt het al: Startup!

Donderdag

Zoals elke ochtend knuffelen we in de zetel onder een dekentje en kijken we Netflix. Daarna ontbijten we en maken we ons klaar voor de dag.

Glenn en Lara gaan boodschappen doen. Hier kan je de boodschappen shoplog bekijken. 

Ik blijf thuis zodat ik ondertussen al wat werk kan inhalen. 

Zodra ze thuiskomen, roept Lara me naar beneden voor een gezellig theekransje.

In de namiddag gaat Lara bij mijn mama en ga ik verder aan het werk. ’s Avonds ben ik weer helemaal op schema, heel fijn!

Vrijdag

Lara wil aardbeien eten als ontbijt. Prima, heeft ze die vitamientjes alvast binnen!

Later op de dag heeft Lara een speelafspraakje bij een vriendje thuis. Ze vindt speelafspraakjes nog een beetje spannend en daarom ga ik mee. Terwijl de kinderen spelen, kunnen de mama’s bijpraten en dat is ook heel leuk. De tijd vloog voorbij en ik ben helemaal vergeten om een foto te maken, oeps. 

Het is vrijdagavond dus we eten frietjes, woehoe!

Zaterdag

Momenteel is Lara enorm geïnteresseerd in echte meisjesdingen, onder andere nagels lakken en elke dag een lekker geurtje van mama uitkiezen. Het is vakantie dus ik laat haar lekker doen. Uiteraard ga ik haar op 1 september niet met een zwaar parfum en felgekleurde nagels naar school laten gaan, maar voor nu is het allemaal leuk!

Ik neem de bovenverdieping flink onder handen. Vooral het schoonmaken van de badkamer is een klusje waar ik iedere keer tegenop zie, maar ik vind het altijd fijn als het gedaan is en alles weer proper is. 

Deze lieve meid vindt het altijd geweldig om me te helpen en allerlei klusjes te doen.

In de namiddag gaan we naar de Action. Zoals jullie weten, was ik al een tijdje op zoek naar opbergboxen voor speelgoed. Uiteindelijk heb ik toch een paar boxen gekocht bij de Action en ik hoop dat ze een tijdje zullen meegaan. Ik wou het liefst opbergboxen op wieltjes maar die hadden ze momenteel niet. 

We kochten ook een paar dingen voor Lara, onder andere deze robot hond die meteen een succes is. 

En dit schattige muziekdoosje. Superleuk om allemaal mini spulletjes in op te bergen! Ik heb ook een aantal beauty producten gekocht waaronder haarmaskers en een handmasker. Binnenkort deel ik hierover een review op mijn blog. 

Zondag

In de voormiddag gaan we naar Lara’s tweede speelafspraakje, dit keer met een vriendinnetje in de binnenspeeltuin. Ik vind het fijn dat Lara tijdens de vakantie contact met andere kinderen heeft, want twee maanden zomervakantie is toch wel lang.

In de namiddag gaat Lara bij mijn mama spelen en ga ik aan de slag met het vullen van de opbergboxen. Dit ziet er meteen een stuk netter uit in plaats van al het speelgoed los op de vloer. En zo heeft deze mama wat meer rust in haar hoofd, haha.

Daarna kruip ik in bed om twee uurtjes te slapen. 

Ik neem een heerlijk warm bad. Een me-time momentje waar ik altijd heel erg van geniet.

Ondertussen heeft Glenn zelf pizza gemaakt met een bloemkoolbodem en die is echt heel lekker!

Daarna gaan we Lara halen, zet ik dit fotodagboek in elkaar en beginnen we aan het derde seizoen van Startup. 

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.