DIARY: Action, IKEA & Bellewaerde

Geplaatst door

Goeiemorgen! Omdat mijn diary van vorige week zo goed is gelezen, heb ik besloten om vaker een fotodagboek te delen. Bij deze! Afgelopen week hadden Glenn en ik verlof. Ondanks dat het vaak slecht weer was, hebben we er toch een leuk weekje van gemaakt met toffe uitstapjes. We gingen onder andere naar Action, IKEA en Bellewaerde. Jammer genoeg eindigde onze week niet zo fijn want Lara werd ziek. Kijk je mee naar mijn diary?

Maandag

Op maandagochtend doen we boodschappen bij Lidl. Normaal doen we dit altijd op zaterdag, maar afgelopen zaterdag waren we in Plopsa Indoor Hasselt en hadden we geen tijd om boodschappen te doen.

We sparen kortingsmunten voor de Lidl Funtrips. Hiermee krijgen we korting bij verschillende pretparken en dierentuinen. Dit keer krijgen we extra veel muntjes van de kassierster, superlief!

Eenmaal thuis steek ik een wasje in. Helaas komt de was er niet zo fris uit als anders. Dat is een teken dat ik de wasmachine moet schoonmaken. Azijn in de lege trommel, een wasbeurt op 90°C en daarna is de wasmachine weer proper.

De rest van de voormiddag spelen we.

En kijken we filmpjes, aangezien het buiten alleen maar regent. 

In de namiddag gaan we naar Action. Ik vind de woondecoratie daar altijd zo leuk! 

Ook deze heerlijke plaids trekken altijd mijn aandacht. Ik heb er thuis nog genoeg dus ik stap (heel langzaam) voorbij.

Een tip voor jullie: deze reinigers zijn echt heel fijn! Ze zien er superleuk uit, ruiken lekker en doen prima hun werk. En dat allemaal voor een budget prijsje. Ik heb thuis nog twee flessen in gebruik dus ik heb er momenteel geen nodig.

Elke keer ik deze Chupa Chups drankjes voorbijloop, vraag ik me af of er écht mensen zijn die dit kopen?!

Onze aankoopjes. Minder dan verwacht omdat sommige spulletjes niet op voorraad waren. Oh, en voor wie denkt dat ik een wc blokjes verslaving heb: ik deel ze met mijn ouders, haha.

Daarna rijden we door naar McDonald’s voor een ijsje. Ik bestel voor het eerst een McFlurry Snickers en die valt heel erg in de smaak!

’s Avonds beginnen Glenn en ik aan het tweede seizoen van ‘Lupin’. 

Dinsdag

Ook dinsdag is het een donkere, regenachtige dag. In de voormiddag spelen we thuis. In de namiddag hebben Glenn en ik een afspraak en ondertussen gaat Lara bij mijn mama spelen. 

Eenmaal terug thuis check ik mijn mailbox en stuur ik een paar mailtjes i.v.m. werk. Ik heb dan wel een weekje verlof, maar de mails gaan gewoon door. Persoonlijk hou ik ze liever bij dan dat ik na mijn verlof een overvolle mailbox heb. 

lush avobath

Daarna ga ik in bad met de Lush Avobath bath bomb. Je kunt mijn review hier lezen. 

Ik breng een hydraterend gezichtsmaskertje aan. Dit probeer ik minstens één keer per week te doen.

Ik gebruik het Holika Holika Pure Essence Sheet Mask met shea butter. Dit masker ruikt lekker fris en hydrateert en voedt mijn huid intens. Na gebruik voelt mijn huid heerlijk zacht aan. Een aanrader!

’s Avonds eten we pasta met groenten, garnalen en rode currysaus. Heel lekker!

Daarna kijken we ‘Lupin’ uit. Het tweede seizoen bevat slechts vijf afleveringen dus dat ging vlot. Ik vind het niet de beste serie, maar zeker ook niet de slechtste. Leuk voor tussendoor!

Woensdag

Woensdag is Glenn jarig en zit Lara ongeduldig te wachten tot ze zijn cadeautjes mag openmaken.

Hij is 33 jaar geworden, maar voor de taart heb ik maar één 3 in huis. Dan maar zo, haha. 

Omdat het eindelijk mooi weer is, gaan we naar Bellewaerde met ons drietjes. Voor de Nederlandse lezers: dit is een heel leuk pret- en dierenpark in Ieper (België). 

Lara heeft ontzettend veel plezier. Vooral de attracties in het Kids Park vallen in de smaak, die zijn perfect voor kleuters zoals zij.

Doordat de hoeveelheid mensen in het park beperkt is, is het niet druk en zijn de wachtrijen niet lang. Vaak mag Lara verschillende keren na elkaar op dezelfde attractie. Wat dat betreft zijn de coronamaatregelen zo slecht nog niet, maar dat is natuurlijk ook het enige pluspunt. 

De dieren zijn verspreid over heel het park, tussen de attracties door. Heel mooi om te zien.

Het was ons eerste bezoek aan Bellewaerde, maar zeker niet de laatste keer. We hebben een superleuke dag gehad!

Donderdag

Donderdagvoormiddag doen we rustig aan. We spelen, kijken filmpjes en tussendoor doe ik het huishouden. Een beetje opruimen, afstoffen, een wasje draaien en beddengoed verschonen. 

Ondertussen doet Bertha de rest van het werk. 

Appel als tussendoortje.

In de namiddag gaat Lara spelen en gaan Glenn en ik naar Ikea. Hier kan je onze IKEA shoplog bekijken.

Leuk dat het IKEA restaurant na al die tijd weer open is. Daar maken we heel graag gebruik van!

Vrijdag

Vrijdagochtend zijn we al vroeg aan het knuffelen in de zetel want Lara is ziek. Ze heeft koorts, een snotneus en moet flink hoesten. Later op de dag hebben we een afspraak bij de huisarts.

Uiteindelijk heeft Lara een flinke verkoudheid te pakken. Ik haal medicijnen bij de apotheek en de rest van de dag ziet er zo uit.

Van de huisarts moet Lara minstens één keer per dag (en liefst drie keer per dag) neusdruppels toegediend krijgen, maar dat is echt een onmogelijke zaak. Lara wil het echt niet, terwijl het wel nodig is voor haar verstopte neus. Op zo’n momenten voel ik me altijd machteloos als mama want ik wil natuurlijk dat ze snel beter wordt. Zijn er ouders die dit herkennen?

Zaterdag

Zodra ik ’s ochtends de woonkamer binnenkom, springen deze prachtige pioenrozen in het oog. Altijd een klein geluksmomentje! Deze pioenrozen komen trouwens van Lidl. Het heeft een paar dagen geduurd voordat ze open gingen, maar het resultaat mag er absoluut zijn.

Glenn doet de boodschappen voor aankomende week.

Lara is nog steeds ziek dus ook vandaag wordt de tablet er vaak bijgenomen. Ondertussen neem ik de woonkamer onder handen. Tijdens het opruimen vind ik veel knutselwerkjes van Lara die ze afgelopen schooljaar heeft gemaakt. Een aantal knutselwerkjes laat ik op de kast in de woonkamer staan, de rest berg ik boven op voor later. 

Tussendoor verven we even, maar al snel gaat Lara onder een dekentje liggen en wil ze tv kijken. Dat is echt een teken dat ze zich niet goed voelt. We laten haar lekker liggen.

Glenn en ik eten sushi als lunch. Leuk weetje: ik eet pas sinds dit jaar sushi. Ik vond het er altijd vies uitzien en wou het daarom nooit proeven. Op mijn 31ste is het er dan toch van gekomen, haha. Niet alles is mijn ding maar dat hoeft ook niet. 

In de namiddag voelt Lara zich wat beter en heeft ze terug energie om te spelen. 

’s Avonds na het bad leggen we haar wel op tijd in bed zodat ze genoeg rust krijgt. Voor het slapen lees ik haar favoriete verhaaltje voor: Koos zoekt een huis. Bijna iedere avond kiest ze dit boek!

Daarna kijken Glenn en ik naar ‘Atypical’. Het vierde (en laatste) seizoen staat sinds 9 juli op Netflix. We kijken voornamelijk naar thriller- en misdaadseries, maar tussendoor vinden we drama- en comedyseries zoals deze ook wel eens fijn.

Zondag

Watermeloen bij het ontbijt.

Omdat Lara zich nog steeds niet goed voelt, doen we het rustig aan vandaag. In de namiddag trek ik me terug in de slaapkamer. Het is weer zo’n ‘ik-kan-niet-meer’-moment, wat andere CVS’ers waarschijnlijk wel herkennen. Ik voel me uitgeput, heb hoofdpijn, keelpijn en spierpijn. Kortom: genoeg signalen van mijn lichaam dat het tijd is om te rusten. Na een paar uurtjes slapen kan ik er weer even tegenaan. 

’s Avonds zet ik dit fotodagboek in elkaar en kijken Glenn en ik naar ‘Atypical’. Vanaf morgen (voor jullie vandaag) ga ik terug aan het werk. Dit doe ik deeltijds zodat ik er ook ben voor Lara want zij heeft natuurlijk vakantie. 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer! 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

3 reacties

  1. Echt geweldig die fotodagboek 😊
    Nolan was ook ziek, en een neusspray is inderdaad niet gemakkelijk. Enkel als hij het zelf mag doen lukt het soms wel.
    Leuk dat jullie toch een leuke vakantie hadden met minder mooi weer xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.