15 leuke weetjes over mij

Geplaatst door

Of je nu een trouwe lezer bent die mijn blog al jaren volgt, of je mijn blog nog maar net hebt ontdekt: wellicht vind je het fijn om de persoon achter deze blog wat beter te leren kennen. Daarom gooi ik het vandaag eens over een andere boeg en deel ik een persoonlijk artikel. Een artikel met 15 leuke weetjes over mij! Het zijn allemaal dingen die typisch Vanessa zijn. Wellicht herken je jezelf in één van onderstaande punten of misschien vind je het gewoon leuk om te lezen. Hier gaan we!

vanessablogt

1. Ik ben een controlefreak. Om maar een voorbeeldje te noemen: iedere avond voor het slapengaan check ik of het fornuis en de oven uit staan, ook al heb ik ze die dag niet eens gebruikt. Op erge dagen check ik ze zelfs twee of drie keer. Beter een keer te veel dan te weinig, denk ik dan. 

2. Pas op mijn 30ste ben ik koffie beginnen drinken. De reden? Mijn lieve dochter Lara die al 3 jaar slecht slaapt. Door ’s ochtends twee tassen koffie te drinken, lukt het me beter om aan mijn dag te beginnen. Eerst dronk ik alleen koffie voor de cafeïne, maar ondertussen vind ik het zelfs lekker en hoort het bij mijn ochtendritueel. 

koffie

3. Ik ben een echte smospot. Lara is er niets tegen. Gisteren heb ik nog een tas koffie over mijn trui gemorst. En niet eens per ongeluk. Om de een of andere reden lukt het me vaak om nét naast mijn mond te gieten in plaats van erin. Een kunst op zich.

4. Ik ben een echte koukleum. Negen van de tien keer loop ik thuis rond met een badjas over mijn kleren. Het enige moment dat ik mijn badjas uitdoe, is als Bpost of PostNL voor de deur staat met een pakketje. Zo heeft de pakketbezorger alvast het idee dat ik normaal gekleed ben. Zodra de deur dichtgaat, trek ik mijn badjas weer aan. 

5. Een fashionista ben ik niet. Ik draag graag comfy kleren waarin ik me goed voel. Dat betekent dat als ik een leuke trui heb gevonden, ik dezelfde trui in twee of drie verschillende kleuren koop. Gewoon omdat hij zo lekker zit en ik hem het liefst elke dag wil dragen. Onder mijn badjas, uiteraard. 

6. Ik hou van notitieboekjes. Als ik ergens een leuk notitieboekje zie, dan kan ik het me niet laten om het te kopen. Best jammer dat ik deze boekjes nooit tot de laatste bladzijde invul. Vaak zelfs niet tot de tiende pagina. Daarna neem ik er weer een ander notitieboekje bij. Kijk dan hoe leuk ze zijn! 

leuke notitieboekjes

7. Ik kan oprecht blij worden van wasmiddel en wc blokjes die in de aanbieding zijn. Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik zo’n huismus zou worden. Winkels zoals Kruidvat zijn dolgelukkig met mensen zoals ik.

8. Ik ben heel slecht met straatnamen. Een tijdje geleden belde er ’s ochtends een vrouw aan de deur die naar een bepaalde straat vroeg. Ik had geen flauw idee waar die straat lag. Ik had er werkelijk nog nooit van gehoord. Dezelfde avond kwam ik erachter dat die straat naast onze straat ligt. Beetje gênant wel. Mocht deze vrouw mijn blog lezen: sorry dat je door mij 3 uur voor niets hebt rondgereden. 

9. Voor ik aan tafel ga om te eten, moet ik eerst gaan plassen. Ik kan gewoon niet optimaal genieten van mijn eten met een volle blaas. Niet dat het één iets met het ander heeft te maken. 

10. Ik eet altijd met mijn mes links en vork rechts. Omgekeerd lukt me écht niet. Zelfs spaghetti eet ik met mes en vork. Ik vind een lepel zo onhandig!

11. Ik hou van schrijven. Dit uit zich niet alleen in mijn beroep als blogger en copywriter, maar ook in mijn dagelijks leven. Zo gebruik ik altijd een desk planner van de Action als papieren agenda. En ook mijn boodschappenlijstje noteer ik het liefst op papier in plaats van op mijn iPhone. Er liggen ook overal post-its in huis, maar dat heeft ook weer met mijn vergeetachtigheid te maken. Vooral de post-it ‘brood uitnemen’ is eentje die ’s avonds goed van pas komt. 

12. Ik geef Lara wel eens de opmerking dat ze zo ontzettend ongeduldig is. Vervolgens sta ik zelf als een gek te trekken aan een verpakking die niet snel genoeg opengaat. Maar hé, even serieus: hoe moeilijk zijn sommige dingen wel niet verpakt? 

desk planner action

13. Ik ben introvert en ik heb een hekel aan bellen. Ik heb liefst een persoonlijk gesprek en anders stuur ik liever een berichtje of mailtje in plaats van te bellen. Ik zal dan ook nooit mijn gsm opnemen als ik telefoon krijg van een anoniem nummer, ook niet als ze honderd keer blijven bellen. 

14. Ik ben een 90’s kid. Mijn favoriete muziek is dance uit de jaren ’90. Ik kan helemaal losgaan op nummers zoals ‘Rhythm is a dancer’, ‘Mr. Vain’ en ‘Poco loco gang’. Zalig, die nostalgie. Laat de speakers maar knallen!

15. Ik kijk heel graag thriller series op Netflix. Ook als dat betekent dat ik eigenlijk de helft van de tijd met een deken over mijn hoofd zit. Maar hé, ik vind het echt leuk!

Zo, dit zijn 15 leuke weetjes over mij. Ik vind dit soort lijstjes heel leuk om te delen. Hopelijk vind jij het ook tof om te lezen. Zijn er dingen herkenbaar voor jou? Ik ben benieuwd! 

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

6 reacties

 1. Leuke blog !!

  Over puntje 1 :
  Ik check altijd alle kasten als we ergens zijn gaan logeren , ook de kasten waar we normaal niks ingelegd hebben. Je weet maar nooit.

  8) ik ben ook heel erg slecht met straatnamen te onthouden. Ik woon al heel mijn leven in dat dorp en ik ken ze nog niet.

  10) ik eet spaghetti ook altijd met mes en vork, lepel lukt niet.

  11) papieren agenda vind ik makkelijker dan op de gsm , boodschappenlijstjes schrijf ik ook altijd op

  😉
  Groetjes Stéphanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.