Batterij van smartphone bijna leeg? Zo kan je batterij sparen!

Geplaatst door

We kunnen niet meer zonder smartphone. Het is vaak het eerste wat we vastnemen als we ’s ochtends wakker worden, en het laatste wat we ’s avonds zien voordat we gaan slapen. Overal waar we heen gaan, nemen we dit toestel mee. Tijdens boodschappen doen, op de trein en zelfs op het toilet. We zijn er zelfs zo verslaafd aan dat we vaak helemaal in paniek raken als de batterij van onze smartphone bijna leeg is. Tegenwoordig kunnen we ons niet meer voorstellen wat het is om even onbereikbaar te zijn. Krijg jij ook bijna een hartaanval als je nog maar tien procent batterij hebt? Adem rustig diep in en uit. Met deze tips kan je de batterij van je smartphone sparen en kan je het toestel nog een tikkeltje langer gebruiken! 

batterij van smartphone bijna leeg

1. Batterij van smartphone bijna leeg: pas je schermhelderheid aan

De grootste energieslokker van je smartphone is het scherm. Niet alleen de grootte is hierbij van tel, die kan je achteraf ook moeilijk aanpassen, maar ook de helderheid speelt een belangrijke rol. De meeste smartphones bieden inmiddels de mogelijkheid om de helderheid van het scherm automatisch aan te passen aan de lichtomstandigheden. Zo bespaar je al veel batterij, maar het is nog beter om de helderheid van je scherm zelf zo laag mogelijk te zetten. Dan ben je zeker dat je zo min mogelijk batterij zal verbruiken. 

2. Batterij van smartphone sparen: zet bluetooth uit

Bluetooth is erg handig. Sterker nog: het kan levens redden door in de auto handsfree te bellen. Maar als je niet in de auto zit of niet één van de mensen bent die de hele dag met zo’n oortje rondloopt, heb je eigenlijk geen bluetooth nodig. Schakel je bluetooth-verbinding dus gewoon uit om te voorkomen dat voortdurend gezocht wordt naar andere bluetooth-toestellen om mee te koppelen.

3. Zet de trilfunctie uit

Sommige mensen vinden het fijn om gebruik te maken van de trilfunctie. Zo voelen ze dat ze opgebeld worden, een nieuw berichtje of e-mail krijgen. Naast dat deze trilfunctie erg handig is, verbruikt ze ook batterij. Daarom zet je de trilfunctie best uit als je batterij wilt sparen. Wist je trouwens dat de trilfunctie meer batterij gebruikt dan je beltoon? Het is eigenlijk logisch: ofwel trilt je smartphone heel lichtjes terwijl je beltoon afgaat, ofwel schudt je hele gsm door de trilfunctie. Drie keer raden welke optie de meeste energie vraagt!

4. Zet meldingen uit

Om nog meer batterij van je smartphone te sparen, doe je er goed aan om zoveel mogelijk meldingen uit te schakelen. Meldingen van Facebook, Twitter en Instagram verbruiken veel energie, net als meldingen van nieuwe berichtjes of e-mails. Kies daarom in je instellingen welke meldingen je nog steeds wenst te krijgen en welke niet zo dringend zijn. Hoe minder meldingen, hoe beter voor je batterij!

Lees ook: Krassen op smartphone scherm? Met deze tips verwijder je ze!

batterij van smartphone sparen

5. Vermijd warmte

Hoe koeler de smartphone, hoe langer het duurt voordat de batterij leeg is. Hoe warmer het is, hoe sneller de batterij leegloopt. Daarom is het belangrijk dat je je gsm niet in direct zonlicht legt of in de auto vlak boven de verwarming. In de zomer is het soms een uitdaging, maar het loont wel. Hier vind je 5 tips om je smartphone te beschermen tegen de hitte, handig om te weten voor komende zomer! 

6. Doe regelmatig grote kuis

Het is ook verstandig om je gsm regelmatig een flinke schoonmaakbeurt te geven. Verwijder de apps die je niet gebruikt en beperk de updates van resterende apps. Sommige apps bepalen je locatie via gps, maar wat wel eens wordt vergeten is dat die functie ook actief blijft in slaapmodus. Je kunt al raden dat de batterij van je smartphone hier niet vrolijk van wordt.

7. Zet je smartphone gewoon uit

Deze laatste tip klinkt logisch, maar ik geef het toch nog even mee. Als je de batterij van je gsm zo lang mogelijk wilt sparen, zet het toestel dan gewoon uit. Afhankelijk van het beroep dat je uitoefent, kan je gsm wellicht een paar uurtjes uit. Ook als je bijvoorbeeld een etentje hebt, kan je het toestel gerust uitzetten. Je tafelgenoten zullen zelfs blij zijn met je volledige aandacht. Vermijd wel het continu aan- en uitzetten van je smartphone want ook dat verbruikt energie.

batterij smartphone snel leeg

Zo, met deze tips kan je de batterij van je smartphone sparen en kan je het toestel nog iets langer gebruiken. Verwacht niet dat je er nog uren mee verder kan, maar alle beetjes helpen in dit geval. Ben je veel onderweg? Dan kan je eventueel een powerbank kopen waarmee je je smartphone altijd en overal kunt opladen. Hiermee kan je veel stress besparen!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Zo kan je makkelijk geld besparen op elektronica aankopen