Krassen op smartphone scherm? Met deze tips verwijder je ze!

Geplaatst door

Als je een smartphone hebt, dan heb je vroeg of laat krassen op je smartphone scherm. Zeker als je je smartphone intensief gebruikt is dit bijna niet te vermijden. Een smartphone scherm vervangen kost natuurlijk geld. Geld dat je waarschijnlijk liever aan leukere dingen uitgeeft. Gelukkig zijn er ook goedkope tot bijna gratis manieren om zelf smartphone krassen te verwijderen. Krassen verwijderen van smartphone scherm, dat doe je makkelijk met deze tips!

krassen smartphone scherm verwijderen

1. Krassen smartphone scherm verwijderen met tandpasta

Eerder deelde ik al 6 x verrassende tandpasta lifehacks. Vandaag komt daar nog een lifehack bij! Kleine krassen op smartphone scherm kan je namelijk verwijderen met tandpasta. Doe een beetje tandpasta op een wattenstaafje en wrijf dit in cirkelvormige bewegingen over de krassen totdat ze weggaan. Maak je scherm vervolgens schoon met een licht vochtig doekje. Let wel op dat je hiervoor echte tandpasta gebruikt en geen gel-tandpasta.

2. Krassen smartphone verwijderen met auto-krasverwijderaar

Een tweede tip is om een auto-krasverwijderaar te gebruiken. Dus dezelfde crème die je gebruikt om de krassen op je auto te verwijderen, bijvoorbeeld deze Turtle Wax krassenverwijderaar. Doe de crème op een zacht doekje en wrijf dit in cirkelvormige bewegingen over de krassen. Hiermee verminder je de krassen of haal je ze zelfs weg.

krassen smartphone verwijderen

3. Krassen verwijderen smartphone met baking soda of babypoeder

Diepe krassen op smartphone scherm verwijderen? Dat doe je met baking soda. Gebruik twee delen baking soda en één deel water om een dikke pasta te maken. Doe een beetje pasta op een microvezeldoekje en wrijf in cirkelvormige bewegingen voorzichtig over de krassen op je scherm. Zijn de krassen weg? Verwijder de overgebleven pasta dan met een vochtig doekje. Als je geen baking soda in huis hebt, kan je ook perfect babypoeder gebruiken. 

4. Plantaardige olie

Plantaardige olie, bijvoorbeeld olijfolie, kan je gebruiken om kleine krassen op je scherm te verwijderen. Dit werkt echter tijdelijk en moet je regelmatig doen om je scherm scherp te houden. Een druppeltje plantaardige olie is al genoeg om de kras voor het oog te verwijderen. De olie kan er natuurlijk wel voor zorgen dat het een vettig boeltje wordt in je broekzak.

krassen verwijderen smartphone

Zo, dit zijn een aantal tips om krassen van je smartphone te verwijderen. Welk middel je ook probeert, test het eerst uit op een klein stukje alvorens je het toepast op je hele scherm. Dan ben je immers zeker dat het goed werkt. Helpen bovenstaande tips niet genoeg? Dan kan je nog altijd overwegen om je smartphone scherm te vervangen. Deze trucjes zijn in ieder geval het proberen waard!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Zelf krassen op zonnebril verwijderen: 5 manieren

5 tips om je smartphone te beschermen tegen de hitte