Zo kan je makkelijk geld besparen op elektronica aankopen

Geplaatst door

Elektronica is één van de duurste dingen om te kopen. Een nieuwe televisie, iPhone of camera wordt verkocht voor honderden of zelfs duizenden euro’s. Het is dus niet zo raar als jij hier iets op wilt besparen. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarmee je goedkoper elektronica kunt aanschaffen. Na het lezen van de volgende tips kan jij flink wat geld besparen op elektronica aankopen!

besparen op elektronica

1. Besparen op elektronica: kies de juiste verkoopdata

Het kiezen van de juiste verkoopdata is één van de gemakkelijkste manieren om goedkope elektronica te kopen. Gedurende een jaar kunnen de prijzen voor elektronica namelijk enorm verschillen. Iedere soort elektronica heeft ook een beste periode om ze te kopen. Dikwijls heeft dit te maken met het lanceren van nieuwe items, waardoor winkels korting geven op oude exemplaren. Als je geld wilt besparen op elektronica, zet je best een aantal data in je agenda.

Op 26 november 2021 is het Black Friday en op die dag zijn alle soorten elektronica flink afgeprijsd. In januari zijn het solden en dikwijls zijn er in deze maand ook BTW verlagingen bij Mediamarkt. De maanden maart en april zijn dan weer interessant omdat er nieuwe televisies uitkomen en de oudere modellen goedkoper worden verkocht. In mei en juni komen er nieuwe camera’s uit, waardoor de oude modellen plaats moeten maken voor de nieuwe modellen. In juli zijn het opnieuw solden. En ook september en oktober zijn interessante maanden want dan worden nieuwe Apple producten gelanceerd, waardoor oudere modellen een stuk goedkoper worden.

geld besparen op elektronica

2. Een ouder model kopen

Je las het hierboven al: door een ouder model te kopen, kan je flink wat geld besparen. Het loont altijd de moeite om hier eens naar te kijken. Items kunnen namelijk nooit dezelfde prijs behouden als wanneer ze gelanceerd worden. Elk nieuw toestel zou dan duurder moeten worden dan het vorige, waardoor de prijzen voor elektronica binnen no time de pan uit zouden rijzen. Het kan dus zeker ook lonen om een ouder model te kopen of te kijken naar wanneer er nieuwe producten worden gelanceerd. Soms hoef je slechts een paar maanden te wachten om tientallen euro’s te besparen.

3. Demomodel of refurbished elektronica kopen

Je kunt een kijkje nemen op tweedehands websites om elektronica te kopen, maar vaak is dit niet zonder risico’s. Je weet immers nooit of iemand een toestel verkoopt omdat er mankementen aan zijn of dat het eigenlijk nog prima werkt. Bovendien zijn er weinig voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om een miskoop te voorkomen. In plaats van geld te besparen, kan je soms nog meer geld kwijt zijn als je een tweedehands toestel moet laten repareren. Of erger nog: moet weggooien omdat het niet meer te redden valt.

Een andere manier om tweedehands producten aan te schaffen, die trouwens veel veiliger is, is het kopen van een demomodel of refurbished elektronica. Een demomodel is bijvoorbeeld een televisie die in de Mediamarkt tentoongesteld is geweest voor klanten. Die televisie heeft daar flink wat uren aangestaan, er zit stof op en hij zit niet meer in de originele doos. Hierdoor is de prijs vaak een stuk goedkoper. Van gsm’s, tablets en laptops zijn er dikwijls ook refurbished producten te koop. Dit zijn gebruikte producten die op een professionele manier zijn gerepareerd voor een tweede leven. Vooral iPhones worden dikwijls op die manier aangeboden omdat ze zo nog betaalbaar zijn, zoals bijvoorbeeld de reburbished iPhone 11 en de refurbished iPhone Xr.

refurbished elektronica kopen

4. Trap niet in verkooppraatjes

Last but not least: wanneer je naar een elektronicawinkel gaat, dan kan je best wel eens vallen voor de verkooppraatjes van een verkoper. Deze mensen doen natuurlijk gewoon hun job, maar ze proberen je altijd een langere garantietijd aan te smeren als je duurdere apparaten koopt. Hoewel garantie fijn klinkt, heb je meestal genoeg aan de standaard twee jaar die verplicht is. Mocht er iets mis zijn met het apparaat, dan kom je dit in die twee jaar heus wel te weten.

EXTRA TIP: Ook op de tablets die speciaal voor kinderen zijn kan je flink wat geld besparen. Op Koopie.be kan je immers makkelijk kindertablets met elkaar vergelijken!

Heb jij nog tips om te besparen op elektronica? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Energie besparen in huis? Deze tips maken écht het verschil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *