Ook voor deze 5 dingen kan je desinfecterende handgel gebruiken

Geplaatst door

We hebben in ons hele leven nog nooit zoveel desinfecterende handgel in huis gehad als het afgelopen jaar. Als er iets positiefs is aan de coronacrisis, dan is het wel dat we massaal onze handen zijn gaan wassen. Echter kan je deze flesjes handgel niet alleen gebruiken om je handen mee te desinfecteren. Ook voor deze vijf dingen kan je desinfecterende handgel gebruiken!

desinfecterende handgel gebruiken

1. Zilver poetsen met desinfecterende hangel

Zilver poetsen is meestal een tijdrovend klusje. Gelukkig gaat dat met desinfecterende handgel een stukje vlotter. Je hoeft slechts een paar druppels handgel op een zacht doekje te doen en dan poets je het zilver binnen no time glanzend en schoon!

2. Bril schoonmaken met handgel

Ben je brillenpoetsdoekjes vergeten kopen of kan je ze nergens vinden? Dan kan je je bril altijd schoonmaken met een beetje handgel. Breng op ieder glas één of twee druppels handgel aan en gebruik een droog microvezeldoekje om de glazen schoon te maken. Eventuele restjes veeg je weg met een proper doekje.

3. Krultang en stijltang schoonmaken

Gebruik jij een krul- of stijltang? De kans is klein dat je deze regelmatig schoonmaakt, terwijl dat eigenlijk heel belangrijk is. Hoe langer je een tang gebruikt, hoe meer bacteriën erop zitten. Op een bepaald moment nestelen die bacteriën zich aan de tang en ontstaat er een vies laagje. Dit vieze laagje beïnvloedt de kwaliteit van de tang en kan je haar beschadigen. Je krul- of stijltang schoonmaken is dus de boodschap! Gelukkig is dat klusje zo geklaard, het enige wat je nodig hebt is een proper doekje en een paar druppels handgel.

4. Stickers verwijderen met desinfecterende handgel

Aargh, niets irritanter dan stickers op verpakkingen! Heb je bijvoorbeeld net een mooie geurkaars gekocht, is de sticker van de winkel er nauwelijks af te krijgen. Maar hé, ook hier is een flesje desinfecterende handgel jouw redder in nood. Met een paar druppels handgel kan je de sticker makkelijk verwijderen.

5. Muis en toetsenbord schoonmaken

Als je iedere dag op je toetsenbord typt, kan deze flink vies worden. Gelukkig kan je niet alleen je handen schoonmaken met handgel, ook je toetsenbord kan je ermee reinigen. Doe een paar druppels handgel op een microvezeldoekje en poets hiermee over je toetsen. Voor de zekerheid zet je best even je laptop uit. Hetzelfde geldt voor je muis. Een microvezeldoekje met een paar druppels desinfecterende handgel is voldoende om je muis schoon te maken!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Ook voor deze 6 dingen kan je wattenstaafjes gebruiken