Waar moet je op letten bij refurbished elektronica?

Geplaatst door

Refurbished elektronica – De meeste mensen willen graag het nieuwste van het nieuwste, zeker als het gaat om elektronica en gadgets. Echter is het niet nodig om alles nieuw te kopen. Je kunt flink wat geld besparen door refurbished elektronica te kopen. Denk je erover na om een tweedehands smartphone, tablet of laptop aan te schaffen en wil je een miskoop voorkomen? In dit artikel deel ik een aantal dingen waar je op moet letten bij refurbished elektronica zodat je geen spijt krijgt van jouw aankoop.

refurbished elektronica

Wat is refurbished?

Deze term is vanuit het Engels vertaald. Kort gezegd houdt refurbished in dat gebruikte items zoals smartphones, tablets en laptops voor de doorverkoop nauwkeurig worden gecontroleerd, opgeknapt en schoongemaakt. Op deze manier kunnen bedrijven ervoor zorgen dat deze tweedehandse items weer ‘als nieuw’ doorverkocht kunnen worden aan derden. Heb je een refurbished Apple Watch op het oog, maar twijfel je om hem te kopen? Let dan op de volgende zaken!

refurbished apple watch kopen

Waar moet je op letten bij refurbished elektronica?

1) De staat van het product

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de staat van het toestel. Partly is een aanbieder die duidelijk vermeld wat de staat van het product is door middel van een grade. Deze grade geeft de uiterlijke staat van het refurbished toestel aan. Tijdens het graden, het proces waarin een toestel wordt gekwalificeerd, wordt er gecontroleerd of het toestel krasjes op het scherm of de behuizing heeft, of dat er deukjes op de behuizing aanwezig zijn. Partly levert drie verschillende grades: een zo goed als nieuw toestel, een licht gebruikt toestel en een zichtbaar gebruikt toestel. Op die manier weet je op voorhand wat je van een toestel kan verwachten en voorkom je een miskoop. 

2) Fabrieksgarantie

Nog een belangrijk punt om op te letten is de fabrieksgarantie. De aanbieders geven dikwijls vanuit hun eigen bedrijf garantie, maar de lengte van de garantie kan per product verschillen. Partly is reeds meer dan 10 jaar actief in de branche en ze vinden de kwaliteit dan ook zeer belangrijk. Daarom geven ze 2 jaar garantie, ook op accu’s. Je kiest dus beter voor een refurbished iPhone in plaats van een tweedehands iPhone, want op deze laatste zit geen garantie. 

3)14 dagen bedenktijd

Heb je een refurbished Apple Watch Ultra gekocht? Dan heb je altijd 14 dagen bedenktijd bij Partly. Mocht je toch niet tevreden zijn over je aankoop, dan kan je het dus probleemloos retourneren. De 14 dagen bedenktijd gaan in op het moment dat je het toestel thuis hebt ontvangen. Ga steeds voorzichtig met het toestel en de verpakking om, zodat het in dezelfde staat kan geretourneerd worden.

4) De accu

Nog een belangrijke tip die ik graag wil delen, is om goed te letten op de batterij van een toestel, bijvoorbeeld als je een refurbished smartphone, tablet of laptop koopt. De accu slijt namelijk het snelst dus controleer bij ontvangst altijd direct of de accu goed werkt. Werkt ze niet naar behoren? Dan kan je het toestel binnen de 14 dagen retourneren (zie vorig puntje).

5) Controleer de aanbieder

Het internet staat vol met aanbieders die refurbished elektronica aanbieden, maar niet alle aanbieders zijn even betrouwbaar. Kijk daarom altijd goed rond op de websites waar je een toestel wilt aankopen. Controleer of ze in het bezit zijn van een keurmerk, zoals het Thuiswinkelwaarborg- of Webshopkeurmerk, zoals bij Partly het geval is. Wanneer een website hier aan voldoet, mag je op beide oren slapen dat de webshop betrouwbaar is. 

Wat is jouw ervaring met refurbished elektronica? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *