5 tips om je smartphone te beschermen tegen de hitte

Geplaatst door

In de zomer is het niet alleen warm in je slaapkamer. Ook je smartphone voelt soms ontzettend warm aan. Eigenlijk zijn elektronische apparaten niet bestand tegen de warmte. Vooral de batterij kan al snel oververhit raken. Om een nieuwe aankoop te vermijden, deel ik hier vijf tips om je smartphone te beschermen tegen de hitte. Lees je mee?

smartphone beschermen hitte

1. Laat je smartphone niet liggen in direct zonlicht

Deze eerste tip klinkt logisch, maar toch leg je je smartphone soms (onbewust) in direct zonlicht. Bijvoorbeeld als je iets gaat drinken of eten, leg je je smartphone al snel op de tafel. Ook in de auto leg je jouw gsm snel op het dashboard. Of soms bel je in de zon, ben je een tijdje aan de lijn met iemand en begint je gsm warm aan te voelen. Echter kan direct zonlicht je batterij veel schade toebrengen. Mijn advies is dan ook om je smartphone in je tas te steken als je hem niet nodig hebt. En als je belt, doe dat dan in de schaduw. 

2. Steek je smartphone in je tas in plaats van in je zak

Hoe smartphone beschermen tegen hitte? Wellicht ben je geneigd om je smartphone in je zak te stoppen, ver weg van het zonlicht, maar dit is geen goede plaats. Je broekzak kan ervoor zorgen dat je gsm nog warmer wordt. Je huid straalt namelijk ook warmte uit waardoor je smartphone oververhit kan raken. Ook het zweet kan je batterij beschadigen, zelfs waterdichte smartphones kunnen vaak niet tegen zweet. Het beste is dus om je gsm in je tas te steken. 

3. Leg je smartphone niet in de koelkast

Sommige mensen leggen hun gsm door de toenemende hitte in de koelkast. Dat is een slecht idee, doe het dus niet! De plotse warmteverandering kan de interne componenten beschadigen. Wat kan je wél doen? Schakel je smartphone uit en leg hem in een goed geventileerde ruimte voor een paar uur. Dat is de beste manier om een oververhitte smartphone af te koelen.

oververhitte gsm

4. Zorg voor een beschermhoesje

Een hoesje beschermt je niet alleen tegen een ongeluk zoals een val, maar voorkomt ook een oververhitte gsm. Voor ieder type gsm zijn er wel leuke hoesjes te vinden, bijvoorbeeld deze iphone 11 hoesjes. Ga je voor een transparant hoesje, een hoesje met marmer print of een hoesje met flamingo print? Die keuze is aan jou! Let wel op: af en toe moet je je gsm even laten ademen en het hoesje verwijderen. Doe dit bij voorkeur binnen of in de schaduw.

5. Gebruik je gsm wat minder

Tenslotte warmt je gsm niet alleen op door externe factoren, maar ook door het gebruik ervan. Als je veel belt of gewend bent om veel spelletjes te spelen, weet je waarschijnlijk wel hoe warm je smartphone kan worden in je hand of aan je oor. Daar heb je dus geen direct zonlicht voor nodig. Gebruik je gsm simpelweg wat minder op een warme zomerdag en geniet van het mooie weer. We klagen misschien dat het te warm is, maar voor je het weet is de zomer weer voorbij. Maak dus snel die mooie Instagram foto en leg je smartphone dan ver weg, liefst binnen, in je tas of in de schaduw!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Krassen op smartphone scherm? Met deze tips verwijder je ze!