4 slimme hacks om kaarsvet te verwijderen

Geplaatst door

Kaarsvet verwijderen – Vind jij het ook zo gezellig om iedere avond kaarsen aan te steken tijdens de koude wintermaanden? Kaarsen creëren warmte en gezelligheid in huis. Helaas kan het gebeuren dat een kaars drupt en voor vervelende kaarsvetvlekken zorgt. Vaak maak je het door te schrobben alleen maar erger. Hoe kaarsvet verwijderen? Ik zet 4 slimme hacks op een rijtje!

kaarsvet verwijderen

1. Kaarsvet verwijderen uit glazen kaarsenhouders

Gebruik jij glazen kaarsenhouders? Dan herken je het vast wel dat er regelmatig kaarsvet in je kaarsenhouders achterblijft. Gelukkig kan je dit makkelijk verwijderen door de glazen houders in de diepvriezer te zetten. De vlek gaat er dan bijna vanzelf af. Voor de zekerheid doe je er wel best een plastic zakje omheen zodat je diepvriezer niet volloopt met het vet.

2. Kaarsvet van tafelkleed verwijderen

Tijdens een etentje gebeurt het wel eens dat er kaarsvetvlekken op het tafelkleed terechtkomen. Hoe kaarsvet van tafelkleed verwijderen? De beste manier is om het tafelkleed in een plastic zak te steken en deze in de diepvriezer te leggen voor een paar uur. Vervolgens kan je met je nagels of met de botte kant van een mes het vet makkelijk van het tafelkleed krabben.

3. Kaarsvet verwijderen van hout

Is er kaarsvet op je houten vloer, houten tafel of houten dienblad terechtgekomen? Krab eerst voorzichtig het grootste deel van het vet weg. Gebruik hiervoor geen scherp mes want dan loop je het risico het hout te beschadigen. Zet vervolgens de haardroger op de vlek, maar let er wel op dat deze niet op de heetste stand staat. Door de warmte zal het vet vloeibaar worden waardoor je het met keukenpapier makkelijk weg kan halen.

4. Kaarsvet uit kleding verwijderen

En ja hoor, dan drupt er zomaar kaarsvet op je mooie kleding. Gelukkig hoef je niet meteen te panikeren. Kaarsvetvlekken kan je makkelijk verwijderen uit kleding. Leg een paar stukken keukenpapier op de vlek en ga met een niet te heet strijkijzer over het keukenpapier heen totdat het vet zacht wordt. Op die manier zuigt het vet in het papier en verdwijnt de vlek als sneeuw voor de zon. Blijft er toch nog een kaarsvetvlek achter op je kleding? Gooi het kledingstuk dan in de wasmachine of leg het in een sopje met warm water. En voilà, je ziet er niets meer van!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Nog meer life hacks:

5 dingen die je met een kledingroller kan doen
5 dingen die je met vaatwastabletten kan doen
7 dingen die je met een tandenborstel kan doen
5 x schoonmaken met citroen in huis
8 verrassende dingen waar je mayonaise voor kunt gebruiken
10 verrassende dingen die je met vaseline kunt doen
Handig: 20 dingen die je kunt doen met WD-40

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *