Dit zijn de mooiste slaapkamertrends 2021

Geplaatst door

Slaapkamertrends 2021 – Het voorbije jaar hebben we veel meer tijd thuis doorgebracht. Hierdoor werden bepaalde ruimtes steeds belangrijker. Vooral comfort is iets waar we meer waarde aan hechten en dat geldt voornamelijk voor de slaapkamer. Het is een plek waar je heerlijk tot rust kan komen na een drukke werkdag. Of gewoon als je nood hebt aan een momentje voor jezelf. Het is dan ook hoog tijd om je slaapkamer een upgrade te geven. En dat doe je natuurlijk met deze mooie slaapkamertrends 2021! Wedden dat jij ook zin krijgt om je bedje in te duiken? 

slaapkamertrends 2021

1. Slaapkamertrends 2021: wit hout

Als we kijken naar de slaapkamer trends 2021, dan gaan we wit hout steeds vaker zien. Zowel wat betreft de meubels als de vloeren. Wit hout geeft de slaapkamer meteen een natuurlijke touch. Door de nerven in het hout te accentueren, zorg je bovendien voor een subtiele textuur in de slaapkamer. 

2. Slaapkamer trends 2021: texturen

In 2021 kan je niet genoeg texturen in de slaapkamer hebben. Door minstens twee verschillende texturen te gebruiken, creëer je al een prachtig resultaat. Vooral zachte, weelderige stoffen voor beddengoed worden steeds populairder vanwege het comfort dat ze bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van fluwelen kussens ter decoratie, een katoenen dekbedovertrek en een wollen plaid?

3. Slaapkamer 2021: bloemenbehang

Ook druk behang behoort tot de slaapkamer trends 2021. Vooral bloemenbehang komt in opmars en is dit jaar niet meer weg te denken uit een trendy slaapkamer. Hou je het alleen bij bloemenbehang op de muur? Of trek je deze trend graag door en kies je ook voor bloemen sierkussens en een bloemen dekbedovertrek? Dat bepaal je helemaal zelf!

bloemen behang

4. Natuurlijke materialen 

Hou je van een rustige slaapkamer? Gebruik dan veel natuurlijke materialen zoals bamboe en rotan. Plaats bijvoorbeeld een rieten stoel in de hoek van de kamer of een bamboe nachtkastje naast het bed. Zet er nog een hoge vaas met pampasgras pluimen bij en je kamer is helemaal mee met de slaapkamertrends 2021!

5. Aardetinten

Als we kijken naar de kleur trends interieur 2021, dan zien we vooral mooie aardetinten voorbijkomen. Beige, bruin en roesttinten waren het afgelopen jaar populair en ook dit jaar blijven we ze nog dikwijls zien. Het voordeel van deze kleuren is dat je ze heel mooi met elkaar kunt combineren. Of je nu voor een beige boxspring kiest of je slaapkamer decoreert met bruine accessoires: het zal sowieso prachtig staan!

slaapkamer trends 2021

6. Opvallende verlichting

Tenslotte maakt opvallende verlichting een doorbraak in 2021. Dit jaar zeggen we vaarwel tegen verlichting die we alleen gebruiken voor licht. Lampen moeten niet alleen functioneel zijn, ze moeten er ook prachtig uitzien. Mooie voorbeelden zijn vloerlampen en wandlampen die net sieraden zijn, maar ook kroonluchters behoren tot de slaapkamer trends 2021!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Woontrends 2021: deze interieurtrends 2021 mag je niet missen