Dingen die ik graag wil doen, maar die er niet van komen

Geplaatst door

Voor ik mama werd, had ik zeeën van tijd en kon ik alles doen wat ik wilde. Of beter gezegd, bijna alles. Inmiddels is dat natuurlijk anders en heb ik een prachtige dochter om voor te zorgen en om mee te spelen. Doe daar nog mijn bedrijf en huishouden bij, en dat alles zorgt ervoor dat ik weinig tijd voor mezelf heb. Er zijn dan ook een aantal dingen die ik graag wil doen, maar die er gewoonweg niet van komen. Over die dingen wil ik het in deze blogpost graag eens hebben. 

dingen die ik graag wil doen

Dingen die ik graag wil doen, maar die er niet van komen

1. Boeken lezen

Het boek ‘Temperamentvolle kinderen’ ligt al een tijdje op mijn nachtkastje, maar ver geraak ik niet. Niet omdat het geen interessant boek is, maar gewoon omdat het er niet van komt om het boek erbij te pakken. Overdag heb ik geen tijd om te lezen want dan is Lara bij me, moet ik werken en doe ik het huishouden. En ’s avonds ben ik er vaak te moe voor. Als ik moet kiezen tussen een boek lezen of een avondje Netflix om te ontspannen, dan kies ik toch echt het laatste. Een serie kijken vraagt nu eenmaal minder concentratie van mij dan een boek lezen. Zeker als het boek over een onderwerp gaat waar ik mijn aandacht bij moet houden. Ergens vind ik dat wel jammer. Ik zou graag een heleboel boeken willen lezen, maar het heeft natuurlijk weinig zin om ze te kopen en in de kast te laten verstoffen. 

2. Alleen gaan wandelen

Meerdere keren per week ga ik wandelen met Lara. Een rondje in het dorp, naar de speeltuin of het bos. Het doet ons altijd goed om er even tussenuit te zijn en we genieten er volop van. Maar wat me ook heerlijk lijkt, is om eens vaker alleen te gaan wandelen. Eens geen buggy of fiets mee en geen peuter die mijn aandacht nodig heeft. Gewoon rustig alleen wandelen aan een aangenaam tempo, zonder verder veel gedoe. Volgens mij zou dit ideaal zijn om mijn hoofd even leeg te maken en weer op te laden. 

wandelen

Ik heb me al meerdere keren voorgenomen om alleen te gaan wandelen, bijvoorbeeld tijdens Lara’s middagdutje en als Glenn thuis is. Maar als het dan zover is, kan ik het me toch niet laten om alvast te beginnen werken of om iets in het huishouden te doen. Op dat moment vind ik die dingen belangrijker dan te gaan wandelen. Het wandelen voelt dan een beetje als tijdverspilling, terwijl het me net goed zou doen om er een halfuurtje tussenuit te zijn. Stom hè?

3. Uitgebreid in bad

Voor ik mama werd, ging ik regelmatig uitgebreid in bad. Dat was echt mijn ultieme me time momentje! Een bruisbal in bad, mijn huid scrubben, een gezichtsmaskertje, haarmaskertje… Heerlijk! Sinds ik mama ben, ga ik ’s avonds altijd met Lara in bad. Dat is al een gewoonte sinds ze klein was. We vinden het allebei leuk dus we blijven dat waarschijnlijk nog een tijdje doen. Echter lijkt het me ook zalig om eens vaker alleen in bad te gaan, net zo uitgebreid als vroeger. Dat is al zo lang geleden! Maar hoe doe je dat, met een peuter die altijd thuis is? Als Lara weet dat ik in bad zit, dan zal er van mijn me time niet veel overblijven, haha! 😉

Welke dingen zou jij graag doen en komen er niet van?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. Erg herkenbaar, en ik ben niet eens moeder ;). Ik had het een periode heel druk met mijn studie en mijn eigen bedrijf en kwam daardoor aan veel dingen niet toe. Op dit moment verblijf ik echter op een psychiatrische afdeling en heb ik zeeën van tijd. Ik lees weer meer dan ik de afgelopen jaren ooit heb gedaan, heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.