Waarom ik social media heb verwijderd

Geplaatst door

Enkele maanden geleden heb ik mijn social media verwijderd. Zowel mijn Facebook als Twitter account. Het viel me op dat ik me alleen nog maar ergerde om social media. De selfies, de perfecte plaatjes, likes en views zijn gewoon niks voor mij. De enige reden waarom ik ooit een Facebook en Twitter account heb aangemaakt was voor mijn blog, zodat ik mijn artikelen kon delen en zo meer bezoekers kreeg. Ik had zelfs geen persoonlijke Facebook pagina en ook op Twitter deelde ik al lang geen persoonlijke dingen meer. Misschien ben ik wel een buitenbeentje in deze social media wereld, maar ik heb er gewoon geen nood aan om online in de belangstelling te staan. Mijn offline leven is prima zoals het is en ik hoef daar geen goedkeuring, likes of dergelijke van te krijgen.

social media verwijderen

Er was een periode dat ik niet meer actief was op social media, maar wel nog heel veel mensen volgde. Ook dat zwakte steeds meer af omdat ik me alleen nog maar ergerde. Al die selfies van “kijk eens hoe mooi ik ben”, perfecte foto’s van mensen terwijl ik goed genoeg wist dat het in real life eigenlijk niet zo goed met hen ging. Om nog maar te zwijgen over de jaloezie onderling en hoe hard mensen voor elkaar kunnen zijn als ze achter een scherm zitten. Nee, ik word daar geen gelukkig mens van. 

Het was lang een gewoonte om meerdere keren per dag op Facebook en Twitter te scrollen, tot ik me op een dag de vraag stelde waarom ik dat eigenlijk nog deed. Ik kon er geen duidelijk antwoord op verzinnen. Het was dus niets anders meer dan een stomme gewoonte waar ik tijd aan verspilde. Tijd die ik liever wil besteden aan dingen waar ik écht blij van wordt. Niet omdat iedereen het doet of omdat het hoort bij de tijd waarin we leven.

Ik heb nog even getwijfeld om mijn Facebook en Twitter account te verwijderen. Dit omdat ik dan ook geen blogposts meer kan delen en sowieso wat bezoekers verlies. Maar al snel kwam ik tot de conclusie dat dat het enige nadeel is ten opzichte van de vele voordelen die ik zou ervaren. De voordelen waren snel duidelijk. Ik voelde geen druk, stress of nare gevoelens meer. Integendeel, ik kreeg er een heerlijk, vrij en opgelucht gevoel voor in de plaats. Ook leerde ik mijn offline leven weer veel meer appreciëren. Geluk in kleine dingen en lieve mensen om me heen. 

We zijn nu enkele maanden verder en ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing. Sterker nog: mocht ik de tijd kunnen terugdraaien, dan had ik nog sneller mijn social media verwijderd. Ik voel mij veel gelukkiger en vrijer zonder dat hele online gedoe. Ik lees nog steeds graag blogs en ik kijk heel graag vlogs, maar social media laat ik in ieder geval voor wat het is. 

Bij deze wil ik iedereen bedanken die mij op social media heeft gevolgd. Als je me graag wil blijven volgen, dan kan dat nog steeds via Bloglovin of door rechtstreeks naar mijn blog te komen. 

Veel liefs,
Vanessa xxx

3 reacties

  1. Wat goed van je! Ik heb er ook weleens aan gedacht, maar bang dat ik spijt krijg haha. Ik heb Facebook eens verwijderd en na een jaar weer aangemaakt. Maar ook hier komt er steeds minder op social media. Ben benieuwd hoe het je over een tijdje bevalt. Het zorgt in elk geval voor veel minder prikkels. Geniet ervan 😁

  2. Ontzettend goed van je! En leuk je blog weer te herontdekken. Ik heb ook social media verwijderd. Instagram moet ik nog verwijderen, maar daar ben ik de inlogggevens van kwijt. Maar het is zo lekker rustig zonder social media. Dat besef je pas als je er weer af bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *