dinsdag 23 januari 2018

Lara is 1 maand oud! Hoe gaat het met ons?

Het is een cliché, maar wat gaat de tijd snel met een baby in huis! Het is bijna niet te geloven dat Lara al 1 maand oud is. In het begin moesten we onze draai een beetje vinden, maar inmiddels zijn we ons leven met z'n drietjes zo gewend dat we ons niet meer kunnen voorstellen hoe het was zonder Lara. We zijn helemaal verliefd op haar! Vandaag vertel ik hoe de bevalling is verlopen, hoe de afgelopen maand is gegaan en hoe het nu met ons gaat. 


DE BEVALLING

Laat ik beginnen bij de bevalling. De laatste weken van mijn zwangerschap had ik last van een te hoge bloeddruk en daarom ben ik op 38 weken ingeleid. Ik was enorm bang voor de (ingeleide) bevalling, maar uiteindelijk is dat beter meegevallen dan verwacht. Rond 8 uur 's ochtends werden mijn vliezen gebroken en kreeg ik een infuus met weeënopwekkers, en om 12u45 is Lara al geboren. Ik ben dus bevallen in minder dan 5 uur en dat is vrij snel voor een eerste kindje. Tot 7 cm ontsluiting kon ik de pijn redelijk goed wegpuffen, de laatste centimeters vond ik een echte hel. Toch heb ik het zonder epidurale gedaan en daar ben ik best trots op. Ondanks de pijn kijk ik met een positief gevoel terug op mijn bevalling en dat had ik op voorhand nooit verwacht. Een tip voor zwangere vrouwen die bang zijn om te bevallen: een vrouwenlichaam is ervoor gemaakt en je zult versteld staan hoeveel je aankan op dat moment.

Bij de geboorte woog Lara 3240 gram en was ze 48 cm groot. De eerste dagen had ze last van het geel, wat wel vaker voorkomt bij pasgeboren baby's. Omdat Lara op de lamp moest liggen, zijn we enkele dagen langer in het ziekenhuis moeten blijven. Zodra het geelzucht was verdwenen mochten we naar huis. Verder deed Lara het gelukkig prima. Ook mijn herstel verliep goed. Behalve buikpijn had ik eigenlijk weinig last na de bevalling. 


THUIS MET Z'N DRIETJES

Goh, wat deed het raar... Lara in de maxi-cosi en met ons drietjes naar huis rijden. Nog geen besef van hoe ons leven op dat moment compleet zou veranderen. In het begin moesten we thuis onze draai vinden en was het allemaal wat zoeken, maar elke dag ging het een beetje beter. Nu een maand later zijn we ons leven met z'n drietjes helemaal gewend en kunnen we ons bijna niet meer herinneren hoe het was zonder Lara. Het voelt alsof ze altijd al bij ons is geweest en dat is zo fijn. Ze hoort bij ons en ze is zo'n prachtige aanvulling. Ik kan niet omschrijven hoeveel liefde ik voel voor mijn kleine meisje. Ik ben zo'n fiere mama!

Op dit moment weegt Lara 4550 gram en is ze 53 cm groot. Een flinke meid! Ze is een rustig kindje en ze wordt graag geknuffeld. Lara wordt wel om de 2 à 3 uur wakker voor een flesje en daardoor hebben we weinig tijd om tussendoor te rusten, want er moeten natuurlijk ook wasjes en dergelijke worden gedaan. De vermoeidheid weegt soms wel eens door. Vooral nu Glenn terug aan het werk is en ik de nachten grotendeels voor mijn rekening neem. Maar ondanks de gebroken nachten en de weinige uren slaap ben ik nog nooit zo gelukkig geweest als nu. Als ik naar Lara kijk, dan smelt ik helemaal. Ze is het allemaal dubbel en dik waard. 

Net zoals veel baby's heeft Lara veel last gehad van krampjes. De voorbije maand zijn we drie keer van melk veranderd en het lijkt alsof de derde melk goed is voor haar. Ze heeft soms nog krampjes, maar gelukkig geen hysterische huilbuien meer en dat is al heel wat. Je hart breekt gewoon als je kindje zo'n pijn heeft en je niets kunt doen behalve troosten. Dat vond ik meteen één van de moeilijke dingen aan mama zijn. Gelukkig gaat zo'n periode ook weer over.

Al bij al gaat het dus prima met ons. Nu wil ik vooral genieten van mijn gezin want dat is waar ik gelukkig van word. De komende tijd zullen er soms artikelen online komen, maar alleen wanneer dat voor mij mogelijk is. Wellicht dat ik in de toekomst weer meer zal bloggen zodra Lara wat beter doorslaapt, maar tot die tijd doen we het even op deze manier. 

Hoe gaat het met jullie? Hoe hebben jullie de eerste weken met baby ervaren?

Veel liefs,
Vanessa xxx

9 opmerkingen:

 1. Wat hebben jullie een prachtig kindje! De bevalling is inderdaad vlot gegaan, ik was bijna 2 dagen bezig.. en toen werd het ook ingeleid. Ik pakte ook ieder slaapje die ik maar kon pakken, onze Tom was geen grote slaper, vooral 's nachts. Maar inderdaad, je krijgt zoveel liefde terug en net zoals bij de bevalling merk je dat je heel sterk kan zijn! Heel veel liefs en geluk met jullie lieve Lara!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat het zo goed gaat met jullie nu! Echt super! En wat is het een mooie kleine meid zeg! Lekker genieten meis! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen dat alles zo goed gaat met jullie. Geniet er maar goed van! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh zo lief! Fijn om dit te lezen, zo geniet er ten volle van! :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb compleet gemist dat je intussen bevallen bent! Wat gaat de tijd ontzettend snel. Gefeliciteerd met jullie prachtige meisje. ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat het zo goed met jullie gaat! Maak je niet druk over het bloggen, jullie kindje staat nu op de eerste plaats!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik stond daarnet onder de douche en dacht: "Tiens, zou Vanessa nog niet bevallen zijn?". Onder het motto: de vreemde dingen waaraan ik denk onder de douche. :D En ik heb het blijkbaar helemaal gemist! Schandalig! Ze is prachtig, jullie kleine meid. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd! Onze Viktor werd geboren op 17 december, wat scheelt dat weinig. :-)

  Die eerste weken zijn flink zwaar geweest. De baby slaapt vooral op mij en ook 's nachts is het meestal hooguit drie uur tussen de voedingen. Maar tevreden baby is alles waard. <3

  BeantwoordenVerwijderen