woensdag 1 november 2017

Zwanger: 5 tips om te ontspannen

Zwanger zijn is een ontzettend mooie periode in je leven, maar ook één van grote veranderingen. Je zal merken dat niet alleen je hele lichaam verandert, maar je hebt natuurlijk ook veel aan je hoofd. En dat is, zowel voor jezelf als voor de baby, niet fijn. Daarom is het voor zwangere vrouwen extra belangrijk om goed te ontspannen. Ik deel 5 tips die ik zelf toepas tijdens mijn zwangerschap.

zwanger tips om te ontspannen

Bron foto: Shutterstock

1. GA NAAR BUITEN

Frisse buitenlucht doet wonderen voor lichaam en geest. Je bent in beweging en het geeft je meer energie, terwijl je als de zon schijnt ook nog eens extra vitamine D opneemt. Is het dus een beetje goed weer? Duffel je warm in en ga naar buiten. Maak bijvoorbeeld een mooie herfstwandeling of ga gezellig shoppen met vriendinnen. 

2. ME TIME IN DE BADKAMER

Doe de badkamerdeur op slot en geniet van een momentje voor jezelf. Heb je een ligbad? Een warm bad is de ideale manier om even lekker te ontspannen. Let er wel op dat het water niet te heet is. Zeep jezelf in met een heerlijk schuimende mousse, breng een gezichts- en haarmaskertje aan en probeer die ene scrub. Smeer je lichaam in met een body lotion en lak je nagels. Daarna voel je je weer lekker in je vel!

3. GA NAAR DE SCHOONHEIDSSPECIALISTE / KAPPER

Het is ook mogelijk om je te laten verwennen bij de schoonheidsspecialiste of kapper. Boek eens een zwangerschapsmassage. Dit is niet alleen ontspannend, maar het helpt ook tegen rugpijn en spanningen. Een pedicure kan ook handig zijn, zeker wanneer je zelf niet goed meer bij je voeten kan door je dikke buik. En van een bezoekje aan de kapper fleurt een vrouw ook altijd op. 

4. VAN ELKAAR GENIETEN

Naast me time is het ook heerlijk om nog van elkaar te genieten voor de baby er is. Ga bijvoorbeeld samen uit eten, naar de bioscoop, een weekendje weg of noem maar op. Het is vooral fijn dat je nog nergens naar hoeft te kijken en spontaan weg kunt gaan. Is dit niet je eerste kindje? Dan is er vast wel iemand die wilt oppassen. 

5. ZORG VOOR VOLDOENDE SLAAP

Bijna alle zwangere vrouwen hebben last van vermoeidheid en/of futloosheid tijdens de zwangerschap. Het is een vervelende kwaal, maar als je er toch last van hebt, maak er dan gewoon het beste van en geef eraan toe. Ben je uitgeput om 20 uur? Ga naar bed. Vallen je ogen dicht overdag? Doe dan een dutje. Luister naar je lichaam en pak te allen tijde je rust. Je hoeft je niet schuldig te voelen want de komende jaren zal je dromen van 12 uur slapen op een dag!

Samenwerking
Wat doe jij om te ontspannen tijdens je zwangerschap?

Veel liefs,
Vanessa xxx

2 opmerkingen:

  1. Deze tips zijn ook wel super als je niet zwanger bent hihi! #chilllife please!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En toch weer fijn te lezen. Je past ze snel te weinig toe......

    BeantwoordenVerwijderen