maandag 27 november 2017

Zo creëer je je eigen droombadkamer

Zijn de dagen van je oude badkamer geteld? Droom je van een nieuwe badkamer? Een badkamer renoveren is een klus waar heel wat bij komt kijken. Om je op weg te helpen heb ik 5 tips om jouw droombadkamer te ontwerpen. Kijk mee en laat je inspireren!

badkamer

Bron foto: Shutterstock

1. MOODBOARD

Alvorens je enthousiast gaat shoppen is het belangrijk om goed na te denken wat je mooi vindt en wat je wensen zijn. Maak een moodboard op papier of via Pinterest van hoe jouw droombadkamer eruit moet zien. Kies een kleur en stijl die aansluit bij de rest van je interieur, zo creëer je een mooi geheel. Op basis van dit moodboard kies je daarna je meubels en accessoires, maar ook je vloer- en muurbekleding. Zorg er dus voor dat alles bij elkaar past.

2. BAD OF DOUCHE

Dan het kiezen van het sanitair. Vind je het fijn om te douchen of ontspan je graag in bad? Als je een kleine badkamer hebt is een combinatie ook mogelijk, bijvoorbeeld een bad met glazen scherm en vastgemaakte sproeier zodat je het ook als douche kunt gebruiken. Als je een grote badkamer hebt, zijn er natuurlijk meer mogelijkheden. Misschien droom je wel van een eigen jacuzzi

3. MUUR EN VLOER

Een derde stap is de keuze voor tegels: kleine tegels, grote tegels, mozaïek, mat, glanzend, met of zonder reliëf? Dit hangt natuurlijk af van je smaak, maar denk ook aan de praktische dingen. Is de tegel onderhoudsvriendelijk? Is je badkamer klein? Kies dan voor lichte kleuren en grote tegels zodat je badkamer op die manier optisch groter lijkt. Voor de vloer kies je het beste anti-slip tegels. 

badkamer

Bron foto: Shutterstock

badkamer

Bron foto: Shutterstock

badkamer

Bron foto: Shutterstock

4. BADKAMERMEUBEL

Het badkamermeubel moet niet alleen passen bij de stijl van je badkamer, maar het moet ook praktisch zijn. Bedenk welke spullen je op je badkamer bewaart. Welke items zijn essentieel en hoeveel opbergruimte heb je daarvoor nodig? Lades zijn ideaal omdat die overzichtelijk zijn. Mandjes zorgen dan weer voor sfeer in de badkamer.  

5. VERLICHTING

Last but not least: de badkamerverlichting. Heb je 's ochtends helder licht nodig voor het aanbrengen van make-up? Wil je graag gedimd licht als je in bad ligt? Denk goed na welke functie jouw badkamerverlichting moet hebben. Is er genoeg natuurlijk daglicht? Wil je spotjes boven de spiegel? Moet het licht dimbaar zijn? Let er ook op dat je lampen koopt die speciaal voor de badkamer zijn gemaakt.  

badkamer

Bron foto: Shutterstock

Hoe ziet jouw droombadkamer eruit? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

2 opmerkingen:

  1. Ik ben eigenlijk heel tevreden over onze badkamer. Enkel de vloer moeten we eens veranderen want die vind ik niet mooi en is ook al verouderd

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind de badkamer op de tweede foto wel erg mooi

    BeantwoordenVerwijderen