zaterdag 11 november 2017

6 redenen om (weer) een horloge te dragen

Horloges zijn in onze samenleving een beetje overbodig geworden, want voor het uur kijk je tegenwoordig gewoon op je smartphone. Best jammer want een horloge doet zo veel voor je look. Er zijn veel goede redenen om wél een mooi horloge te dragen. Ik zet de 6 leukste redenen op een rijtje!

horloge

Bron foto: Shutterstock

1. HET IS VOLWASSEN

Als een kind zijn eerste horloge krijgt is dat een echte mijlpaal, want het betekent dat hij zelf de klok kan lezen. Op één of andere manier blijft dat gevoel toch een beetje hangen. Een horloge geeft je vaak een volwassen uitstraling. Dus mocht je je look nog wat volwassener willen maken, vergeet dan vooral het horloge niet.

2. HET KAN EEN OUTFIT UPGRADEN

Een horloge kan je outfit net dat tikkeltje meer geven. Zelfs als je heel casual een jeans met een trui draagt, geeft die ene mooie horloge je meteen een chiquere look. 

3. JE EIGEN IDENTITEIT, JE EIGEN HORLOGE

Ben je sportief of hou je van elegantie? Met een horloge kan je laten zien wie je bent of waar je van houdt. Een sportieve look maak je bijvoorbeeld af met een horloge van Lacoste, voor een elegante touch is een Michael Kors horloge dan weer perfect. Tip: bij horloge.be vind je prachtige horloges van meer dan 100 bekende merken. Zo zit er altijd wel eentje bij die bij je past.

4. HANDSFREE DE TIJD CHECKEN

Je herkent het vast wel. Als je net de supermarkt uitloopt met je handen vol met boodschappen of je staat in de stad met tassen vol geshopte kleding, dan is het toch erg handig dat je niet je smartphone uit de bodem van je handtas moet vissen (zo irritant!) om de tijd te checken. Met één blik op je pols weet je hoe laat het is. 

5. EEN EMOTIONELE WAARDE

Vaak krijg of koop je een horloge voor een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld voor je verjaardag of als je een nieuwe job hebt gescoord. Of misschien juist wel om een wat minder leuke reden, als je bijvoorbeeld een horloge van een overleden familielid krijgt. Een horloge heeft dan een emotionele waarde en doet je denken aan een speciale gebeurtenis of persoon. Is het niet prachtig om die herinnering elke dag bij je te dragen?

6. HET MAAKT JE SOCIALER

Ik hoor het je al denken: "hoe dan?". Wel, elke keer als jij op je horloge kijkt om te checken hoe laat het is, kijk je weer eens minder op je smartphone. En dat is veel gezelliger als je bijvoorbeeld met een vriendin aan het praten bent of uit eten gaat. Want geef toe, als je even op je smartphone kijkt om het uur te weten, check je vaak ook nog even je Whatsapp of Facebook. Met een horloge ben je minder afgeleid en kan je focussen op jullie gesprek.

Samenwerking

Draag jij een horloge?
Veel liefs,
Vanessa xxx

8 opmerkingen:

 1. Ik draag geen horloge.Soms wil ik er heel graag weer een gaan dragen, ze zijn heel veel mooi horloges te krijgen tegenwoordig.
  Al moet ik zeggen dat ik dat vervelend vind om ze steeds aan en af te moeten doen. Je moet ze af doen voor het douchen, daarna ze weer aan. als ik ga koken wil ik dat af omdat je dan dingen moeten spoelen en zo en dat hindert me. 's avonds dan opnieuw afdoen om je avondreiniging, ...
  Maar ik wil er wel een voor weg te gaan, dan kan het zeker je outfit upgraden.

  Steeds welkom op mijn blog: https://yoo.rs/useroverview/38328/Bodycoach

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik draag graag een horloge. Vaak zoek ik mij ongans in mijn handtas om mijn smartphone te vinden, een horloge staat ook nog eens mooi als accessoire :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Interessant artikel om te lezen ik draag steeds een horloge zou niet zonder kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel! Zelf draag ik eindelijk nooit een horloge. Heel zelden eens op mijn werk omdat het handig is om tijd bij mij te hebben. Wel is het een leuke accessoire vind ik altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb al geen horloge meer gedragen sinds ik er tijdens examens een nodig had om te kijken hoe laat het was! Zelf kijk ik altijd op mijn gsm hoe laat het is, maar dat is inderdaad niet altijd even handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik draag ze soms, niet altijd. Op dit moment vaker niet dan wel, maar ik ga gek genoeg echt door fases.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik draag geen horloge meer. Puur omdat ik niet meer met tijd bezig wilde zijn. Ik had vroeger een ongezonde obsessie voor tijd. En het leven draait niet eens om tijd. Maar ik vind horloges altijd wel mooi bij anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik draag niet vaak een horloge, door mijn werk. Maar ik vind het wel heel mooi! :-) x

  BeantwoordenVerwijderen