maandag 10 juli 2017

Mijn zwangerschapsdagboek

Zwanger zijn is één van de mooiste momenten in mijn leven. Er groeit een prachtig wondertje in mijn buik en dat is werkelijk fantastisch. Om deze bijzondere tijd vast te leggen heb ik een zwangerschapsdagboek van Huisje no. 56 gekocht. In dit boek is ruimte om over elke week van de zwangerschap te schrijven, foto's te plakken en vragen te beantwoorden. Een mooi aandenken voor later! 

zwangerschapsdagboek huisje no 56

Het heeft even geduurd vooraleer ik het perfecte zwangerschapsdagboek heb gevonden. De meeste zwangerschapsdagboeken zijn heel kleurrijk en soms een tikkeltje kinderachtig door de cartoons die worden afgebeeld, daar had ik geen zin in. Ik wilde een mooi en clean boek zonder teveel tralala. Na een internet speurtocht vond ik het zwangerschapsdagboek van Huisje no. 56 en ik was meteen verliefd op de mooie vormgeving. Het lettertype, de hartjes, de handige ringetjes... het plaatje klopt gewoon! 

zwangerschapsdagboek huisje no 56

Het zwangerschapsdagboek is speciaal gemaakt om over elke week van de zwangerschap bijzonderheden op te schrijven, foto's te plakken en vragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld over hoe jij je voelt, de echo's, het kamertje en de geboorte. Een mooi aandenken voor later, zowel voor mij als voor mijn zoon of dochter. Foto's worden er meestal genoeg gemaakt, maar hoe leuk is het om ook tekst terug te kunnen lezen? Ik ben er momenteel heilig van overtuigd dat ik alles zal onthouden over mijn zwangerschap (hoe kan ik die misselijkheid ooit vergeten...), maar toch denk ik dat het fijn is om alle details neer te schrijven op papier. Zo staan deze herinneringen echt "vast". 

zwangerschapsdagboek huisje no 56

Iedere week neem ik even een momentje voor mezelf en trek ik me terug met mijn boek. Ik schrijf dan over mijn ervaringen van die week. Intussen heb ik er ook al enkele echo foto's in geplakt waardoor het boek een mooi geheel vormt. Ik ben er nu al super trots op en ik kijk er naar uit om het boek helemaal af te werken. Het papier is trouwens dik en van goede kwaliteit, niet onbelangrijk als het boek nog jaren mee moet gaan. 

zwangerschapsdagboek huisje no 56

Het zwangerschapsdagboek van Huisje no. 56 kost € 32,95, iets duurder maar dan heb je ook wat natuurlijk. Ik heb het boek gekocht bij de webshop Mini & Momo

Wat vind jij van dit zwangerschapsdagboek? Welk boek heb jij gekocht?

Veel liefs,
Vanessa xxx

12 opmerkingen:

 1. Zeer mooi zwangerschapsdagboek de hartjes vooraan op het boek vind ik prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh wat mooi! Een leuke herinnering voor later :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je alles bijhoudt, vaak vergeet je zoveel. Ik had niet echt een dagboek maar bewaarde ook veel. Tip: als de kleine geboren is, koop een krant van die dag, is echt leuk voor later!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh das wel tof. Vond ook dat die andere te kleurrijk enzo waren en daarom heb ik dat niet bijgehouden. Wel jammer achteraf x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toen ik nog zwanger was wilde ik ook zoiets bij gaan houden, uiteindelijk is hier helemaal niets van terecht gekomen.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je alles bijhoudt. Ben benieuwd of je na de geboorte ook nog een boekje gaat bijhouden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben van plan om veel fotoalbums bij te houden. Dat zijn ook mooie herinneringen voor later.

   Verwijderen
 7. Ohh wat leuk dat je zo alles helemaal bij kan houden, dat is leuk om later weer naar terug te kijken x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit lijkt me heel leuk om cadeau te geven aan een zwangere vrouw! Wat leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ontzettend leuk zeg zown boekje! Ook dan heel leuk om later terug te zien :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi boek! Gaat super zijn om later terug te lezen, en dan zeker samen met je dochter.

  BeantwoordenVerwijderen