donderdag 27 juli 2017

4 x keuken trends

Wat is er gezelliger dan samen koken en eten in een prachtige keuken? Als je het veel mensen vraagt is dit toch wel het ideale beeld van een gezellige gezinsavond. Om deze reden brengen we steeds meer tijd door in de keuken. Omdat de keuken zo’n belangrijk en centraal punt is geworden in ons huis willen we natuurlijk een zo’n gezellig mogelijke keuken creëren. Wil jij inspiratie opdoen en ben je benieuwd wat de keukentrends zijn op dit moment? In dit artikel lees je de 4 belangrijkste keukentrends van 2017.

keuken trends 2017

1. WOONKEUKEN

De eerste belangrijke trend is de woonkeuken. We besteden steeds meer tijd in de keuken en daarom wordt de keuken eigenlijk een tweede woonkamer. Deze keukens zijn vaak groot en open zodat je er graag gaat zitten om een boek te lezen of gezellig na te borrelen na het eten. 

Bij sommige huizen loopt de woonkeuken over in de woonkamer. Dit wordt ook wel een loft keuken genoemd. Wil je je keuken ombouwen tot woonkeuken? Dan moet je goed opletten dat de stijl van de keuken samenvalt met de woonkamer. Alleen op deze manier zorg je voor een prachtige loft keuken. 

2. GEBRUIK SPEELSE VORMEN

Ga je je keuken verbouwen? Wijk dan eens af van de standaard keukens. Dit kun je doen door speelse vormen in je keuken te gebruiken. Als je een kleine keuken hebt zijn ronde vormen perfect. Op deze manier wordt je keuken veel specialer en ook nog eens ruimtelijk.

keuken trends 2017

3. GA VOOR MEER OPBERGRUIMTE

Een derde belangrijke trend is de keuze voor heel veel opbergruimte. Zoals je hebt gelezen bij trend 1 besteden we steeds meer tijd in de keuken. Dat betekent vaak ook dat we steeds meer spullen in de keuken hebben liggen. Deze moet je natuurlijk op kunnen bergen, waardoor we op keuken trend nummer 3 komen. Het ruimte probleem wordt steeds vaker opgelost door grote brede lades te plaatsen. Op deze manier benut je de ruimte een stuk efficiënter. Daarnaast lijkt de keuken ook nog eens een stuk moderner.

4. GA VOOR EEN INDUSTRIËLE KEUKEN

Industriële keukens worden steeds populairder en zijn dan ook echt een trend in 2017. Hoe creëer je een industriële keuken? Het is helemaal niet zo moeilijk om je keuken een stoere industriële uitstraling te geven. Plaats bijvoorbeeld metalen handgrepen en stoere fabriekslampen. Wil je je keuken een volledige industriële look geven? Dan is het verstandig een aannemer te zoeken en met deze om de tafel te gaan. Deze kunnen je advies geven en een indicatie van de prijs.

Welke trend spreekt jou het meeste aan?

Veel liefs,
Vanessa xxx

7 opmerkingen:

 1. Wat een droomkeukens! Verbouwen mogen wij hier niet (huurwoning). ik vind dat soms best jammer. Maar als ik ooit de jackpot win dan ga ik voor die strakke witte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n woonkeuken vind ik vaak erg gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Interessant artikel om te lezen de woonkeuken vind ik zeer mooi en praktisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De witte keuken vind ik gewoon prachtig met veel opbergruimte wat zeker belangrijk is!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik houd ook erg van woonkeukens! Die zijn echt zo het hart van het huis en lekker knus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind opbergruimte ook heel belangrijk. Wij zijn onze keuken aan het uitbreiden en ik zou graag een muur met alleen kasten hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind zo'n industriële keuken heel mooi maar misschien meer tijdelijk. Zou dan eerder gaan voor een woonkeuken met veel opberg ruimte!

  BeantwoordenVerwijderen