Spiegel schoonmaken: 6 tips voor een streeploos resultaat

Geplaatst door

Een spiegel schoonmaken kan een lastige klus zijn, vooral als je niet weet hoe je het moet aanpakken. Hieronder delen we handige tips die je kunnen helpen om je spiegels glanzend en vlekkeloos te houden.

spiegel schoonmaken

1. Gebruik het juiste materiaal

Hoe maak je een spiegel het best schoon? Het is belangrijk om het juiste materiaal te gebruiken bij het schoonmaken van spiegels. Een zachte microvezeldoek, keukenpapier of krantenpapier is ideaal voor het afvegen van de spiegel zonder strepen achter te laten. Vermijd ruwe materialen die de spiegel kunnen krassen.

2. Spiegel schoonmaken met schoonmaakazijn en afwasmiddel

Hoe krijg je glas goed schoon? Welk schoonmaakmiddel voor spiegels gebruiken? Je kunt een spiegel schoonmaken met glasreiniger, maar je kunt ook je eigen reiniger maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Vul een emmer met warm water en voeg hier schoonmaakazijn en een paar druppels afwasmiddel aan toe. Deze oplossing is effectief voor het verwijderen van vlekken en het laten glanzen van de spiegel.

Breng de glasreiniger of je zelfgemaakte reiniger aan op de spiegel. Poets met een spons het vuil van de spiegels of het glas. Maak dit vervolgens droog met een droge microvezeldoek of keukenpapier. Gebruik geen vochtige doek want deze laat makkelijker strepen achter. Voor een écht streeploos resultaat kan je een prop van krantenpapier gebruiken.

3. Gebruik de juiste techniek

Bij het schoonmaken van spiegels is de techniek belangrijk. Begin aan de bovenkant van de spiegel en veeg in een zigzagbeweging naar beneden. Dit helpt om strepen en vlekken te voorkomen.

4. Spiegel schoonmaken met scheerschuim

Voor hardnekkige vlekken, zoals tandpasta of make-up, gebruik je het best een beetje scheerschuim. Spuit het op de vlek, laat het even intrekken en veeg het vervolgens weg met een schone doek.

Wist je dat scheerschuim ook voorkomt dat je spiegel beslaat? Spuit een beetje scheerschuim op een doekje en wrijf de spiegel hiermee in. Verwijder het scheerschuim daarna met een droge doek. Ideaal voor een beslagen spiegel in de badkamer of in je auto!

5. Maak de randen schoon

Vergeet niet om de randen van de spiegel schoon te maken. Stof en vuil kunnen zich daar ophopen en het uiterlijk van de spiegel beïnvloeden. Gebruik een tandenborstel om deze moeilijk bereikbare plekken schoon te maken.

6. Maak de spiegels regelmatig schoon

Maak er ten slotte een gewoonte van om je spiegels regelmatig schoon te maken. Dit voorkomt de opbouw van vlekken en houdt je spiegels langer schoon en glanzend.

Het schoonmaken van spiegels hoeft geen lastige klus te zijn. Met de juiste materialen, technieken en een beetje inspanning, kun je je spiegels glanzend en vlekkeloos houden. Probeer deze tips de volgende keer dat je je spiegels schoonmaakt en zie het verschil zelf!