Tips voor de perfecte kersttafel

Geplaatst door
Binnen enkele dagen is het kerst. Voor mij is kerst een feest van gezellig samen zijn met mijn familie. Dan zitten we met zen allen aan een mooi gedekte kersttafel om bij te praten, naar elkaar te luisteren, te lachen, lekker te eten en cadeautjes uit te pakken. Omdat dit zo’n bijzonder moment is, besteed ik graag extra aandacht aan de aankleding van de tafel. Door aandacht te besteden aan details, zoals het tafelkleed, servetten, kaarsen en kerststukjes, maak je van het kerstdiner iets heel moois. In samenwerking met Westwing geef ik enkele tips voor de perfecte kersttafel!
 

Tafelkleed

 
Een mooi, rood tafelkleed is ideaal om een warme kerstsfeer te creëeren. Ik heb er eentje gekocht bij de Action voor een paar euro dus een tafelkleed hoeft echt niet duur te zijn. Als je creatief bent, dan kan je ook zelf aan de slag gaan. Het enige wat je nodig hebt is papier, een schaar en een paar lange linten. Knip grote sneeuwvlokken uit stevig wit papier en laat ze aan mooie rode of zilveren linten op verschillende hoogtes langs de tafel hangen. Neem lange linten, bevestig aan beide uiteinden een sneeuwvlok en drapeer de linten over de tafel. Een feestelijk effect gegarandeerd!
 
Servetten
Op een feestelijk gedekte tafel mogen mooie servetten zeker niet ontbreken. Je kan ze gewoon kopen in de winkel en er verder niets mee doen, maar je kan ze ook speciaal maken door ze te versieren met gouden of zilveren ringen, sterren of andere kerstdecoraties. Eenvoudige en feestelijke servetringen maak je met een paar mooie linten. Neem een mooi breed lint van glanzende stof en bind het in een mooie strik om je opgerolde servet. Ook kun je je servet en bestek samen binden: leg je bestek op een servet, wikkel er een rood lint omheen en steek er een takje hulst tussen.
 
 
Kaarsen, kerstballen en natuurlijke decoratie
 
Een paar mooie kaarshouders of kandelaars op tafel creëeren een romantisch licht. Daarnaast kan je enkele kerstballen en slingers op tafel leggen voor een extra kerstsfeer. Een laatste maar niet onbelangrijke tip is dat je ook decoratie uit de natuur kan halen. Denk aan noten, kaneelstokjes, dennenappels en hulstakken. Laat je inspireren en stem de decoratie af op het kleurenpalet van je kersttafel. Als het gehele plaatje klopt, dan zit je helemaal goed!
 
 
Advertorial
Hoe ziet jouw perfecte kersttafel eruit? Heb jij nog leuke tips?


Veel liefs,

Vanessa xxx

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *