Tips tegen een winterdip

Geplaatst door
Het is nog niet officieel winter, maar de temperaturen dalen steeds meer richting nul. De dagen zijn koud, donker en regenachtig. Door het beperkte zonlicht krijgen veel mensen te maken met een winterdip. Ze voelen zich vaak somber, moe en hun energie is ver te zoeken. Ook ik heb er wel eens last van. Sommige dagen blijf ik het liefst de hele dag binnen, maar is dat eigenlijk wel goed? En wat kan je doen om zo’n winterblues te voorkomen? Ik geef tips tegen een winterdip!
 

1. Voldoende daglicht
 
In de winter schijnt het zonnetje veel minder en neemt ons lichaam dus ook minder vitamine D op. Een tekort aan deze vitamine kan ervoor zorgen dat we ons moe en lusteloos voelen. Daarom is het belangrijk om naar buiten te gaan zodra het zonnetje schijnt. Maak bijvoorbeeld eens een fikse ochtendwandeling op een zonnige dag. Je zal zien dat dit een positief effect heeft op je humeur. 
 
Als je toch liever binnen blijft, zorg dan dat je voldoende daglicht in huis haalt door alle gordijnen open te laten. Heb je dakramen? Geen probleem. Bij VELUX vind je verschillende daglichtsystemen waardoor het daglicht verdubbeld en je huis een open, lichte ruimte wordt waar je je prettig voelt. 
 
2. Blijf actief
 
Een goede tip om een winterdip te voorkomen is om je lichaam actief te laten bezig zijn. Door fysiek bezig te zijn, kan je je gedachten verzetten en zal je daarna ook minder piekeren. Ben je van nature geen sportief type? Dan hoef je dat ook niet per se te worden. Zoals ik in het vorige puntje al zei is een ochtendwandeling een goed begin, maar ook een namiddagje shoppen of gezellig kokkerellen in de keuken kan wonderen verrichten.

3. Sociaal leven

 
In de winter blijven veel mensen het liefst gezellig thuis om televisie te kijken en hebben we het wat moeilijker om onze sociale contacten te onderhouden. Begrijpelijk, want het koude en donkere weer moedigen niet meteen aan om naar buiten te gaan. Toch is het belangrijk om je sociaal leven in de winter niet te verwaarlozen. Door af te spreken met vriendinnen en regelmatig een stapje in de wereld te zetten, vergeet je even al die winterstress. 
 
 
4. Jezelf verwennen
 
Een vrouw mag zichzelf het hele jaar door verwennen, maar in de winter mag dat nog een tikkeltje meer. Zorg dat je steeds iets hebt om naar uit te kijken. Plan een leuk uitstapje, ga shoppen met vriendinnen, kook een lekkere maaltijd of neem eens extra me-time in de badkamer. Oh, wat ook altijd helpt: beloof jezelf iets cadeau te doen over een paar dagen. Dat kan een mooi paar schoenen zijn, maar ook een gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialiste. Jij beslist!
 
5. Op vakantie
 
Een laatste tip is om er in de winter een weekje tussenuit te knijpen naar een warm land. Als je even kan genieten van de warmte in een zuiders vakantieland, dan kom je de winter makkelijker doorheen. De lange winterperiode is dan een beetje gebroken. Ik weet dat dit niet voor iedereen mogelijk is, maar als je een weekje vrij hebt in je agenda, dan zou ik zeker niet twijfelen. 
 
Heb jij wel eens last van een winterdip? En heb jij nog tips om deze te voorkomen?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

12 reacties

  1. Hoe heerlijk zou het zijn om richting de zon te gaan met dit vieze natte weer. Helaas is doordeweeks daglicht meepakken niet te doen, ik ga naar mijn werk als het donker is en naar huis als het licht is. Dit zorgt er wel voor dat je je regelmatig een mol voelt. In het weekend ga ik daarom graag een bos- of strandwandeling maken.

  2. Bij al die grijse dagen heb ik vele dips.Een weekje vakantie ja,maar waar kan je nog heengaan?Spijtig al wat er gebeurd,zo gaat het sociale leven de dieperik in.Een wandeling op een zonnige dag dat doet deugd ,Als het vriest en tijdens de dag de zon schijnt,dat is toch gezond weer om buiten te komen.Ik geef de vogeltjes eten en drinken,ze gadeslaan daar word ik blij van,er zijn er vele die komen eten,de roodborstjes zijn mijn favorieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *