Series die ik heb gezien

Geplaatst door
Ik hou absoluut niet van de winter omwille van het slechte weer, maar wat ik wel leuk vind zijn de gezellige avonden thuis. Geurkaarsen aan, pyjama aan, het fleece dekentje erbij en urenlang televisieseries kijken. Heerlijk! De voorbije maanden heb ik verschillende series bekeken en vandaag ga ik jullie vertellen wat ik ervan vind.
 

Breaking Bad
 
Walter White is scheikundeleraar. Op het moment dat zijn vrouw zwanger is van hun tweede kind, stort Walters wereld in. De dokter heeft namelijk vastgesteld dat hij terminaal ziek is. Walter heeft longkanker en lijkt niet lang meer te zullen leven. Om er voor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis belandt, besluit Walter over te schakelen op een leven als misdadiger. Met de hulp van Jesse Pinkman, een uitgevallen leerling die in zijn klas heeft gezeten, maakt en verkoopt hij de drug crystal meth.
 
Breaking Bad is zeker een favoriet! Van als mijn vriend en ik de eerste aflevering hebben gezien, zijn de volgende afleveringen erdoor gevlogen. Bijna elke avond zaten we voor de televisie gekluisterd. We vonden het zo spannend en we wilden telkens weten hoe het verder zou verlopen, met als gevolg dat we de vijf seizoenen in slechts enkele weken hebben bekeken. Mijn vriend heeft op internet gelezen dat er misschien nog een seizoen zou komen, maar of dat echt zo is zullen we nog moeten afwachten. 
 
The Night Shift
 
The Night Shift draait om een groep artsen die aan de slag gaat in de nachtploeg van het San Antonio Memorial. Arts en adrenalinejunkie TC Callahan is drie keer uitgezonden naar Afghanistan en daardoor een ander mens geworden. In het San Antonio doet hij elke dienst weer zijn best om levens te redden, maar hij merkt al snel dat er in het ziekenhuis andere regels gelden dan aan het front. De bureaucratische directie maakt zich namelijk meer zorgen over de financiën dan om de noodlijdende patiënten. Het eigenzinnige team bestaat naast TC onder meer uit zijn beste vriend Topher en zijn pupil Drew. Samen proberen ze het nachtelijke werken wat aangenamer te maken, maar zodra een spoedgeval zich aandient, zijn ze gefocust. Alles verandert wanneer TC’s ex-vriendin Jordan het hoofd van de nachtploeg wordt. Zij probeert iedereen in toom te houden, maar TC maakt het haar niet makkelijk.
 
In het begin moest ik even wennen aan deze serie, vooral omdat ik ze vergeleek met de bekende ziekenhuisserie Grey’s Anatomy. Grey’s Anatomy is voor mij moeilijk te overtreffen maar toch wou ik The Night Shift een eerlijke kans geven. En ik ben blij dat ik dat heb gedaan! Bij elke aflevering kon ik me steeds beter inleven in de personages, en ongeveer in de helft van de reeks was ik helemaal mee. In The Night Shift gebeuren er heftige dingen en het ene volgt het andere vrij snel op. Elke aflevering is spannend en daardoor wou ik steeds weten hoe alles zou aflopen. Ik heb gelezen dat er een tweede seizoen in de maak is. Ik ga zeker kijken!
 
 
Stalker
 
Detective Jack Larsen wordt overgeplaatst van de afdeling moordzaken in New York City naar de eenheid van luitenant Beth Davis. Zijn zelfvertrouwen, sterke persoonlijkheid en twijfelachtige gedrag hebben hem eerder in problemen gebracht, maar zijn eerdere gedrag kan nog wel eens van pas komen voor zijn nieuwe baan. Zijn luitenant is een sterke, gefocuste expert in het veld en is gedreven door haar eigen traumatische ervaring als slachtoffer van een stalker. Met de rest van het team beoordelen Larsen en Davis het dreigingsniveau van elke zaak en reageren ze voordat het stalken en de intimidatie uit de hand loopt, terwijl ze ook nog hun persoonlijke kwellingen op afstand proberen te houden.
 
Er bestaan tegenwoordig veel detective series, maar er zijn er weinig die mij kunnen boeien. Het is vaak hetzelfde, snap je? Stalker heeft mij vanaf de eerste aflevering overtuigd. Ik vind het thema stalking heel interessant. Daarnaast is het niet alleen een detective serie, maar ook een psychologische thriller. Zodra een aflevering begint is er al meteen spanning. Bij de meeste detective series heb je snel door wie de misdadiger is, maar Stalker is niet zo voorspelbaar en dat maakt het juist zo spannend. Mijn hartje heeft meer dan eens sneller geklopt! Elke aflevering gaat trouwens over een andere zaak en daardoor is het nooit saai.
 
 
The Bridge
 
Op de Sontbrug tussen Zweden en Denemarken wordt een doormidden gezaagd lijk gevonden. Omdat het precies op de grens ligt, moeten de rechercheteams van het Deense Kopenhagen en het Zweedse Malmö nauw samenwerken. De twee tegenpolen die gezamenlijk het onderzoek leiden, zijn de Deense politie-inspecteur en gezinsvader Martin Rohde en de Zweedse, ietwat eigenaardige Saga Norén. De moord blijkt zowel sociale als politieke motieven te hebben, maar de moordenaar wil nog meer bereiken. 
 
Ik heb nog maar vier afleveringen bekeken, maar tot nu bevalt The Bridge me wel. Het is niet mijn favoriete serie maar ik vind ze ook zeker niet slecht. Het verhaal is heel mysterieus en soms gebeuren er dingen die ik totaal niet kan plaatsen. Maar dat zorgt er net voor dat ik wil weten wat er gaande is. Elke aflevering duurt een uur en dat vind ik misschien net iets te lang want soms merk ik dat mijn gedachten even afdwalen. Daardoor kijk ik ook maar één aflevering per keer. Ik ben benieuwd of alles zal duidelijk worden na de tien afleveringen! Er is ook al een tweede seizoen, maar dat zou een compleet nieuw onderwerp hebben.
Welke series heb jij al gekeken? Heb jij nog een leuke aanrader voor me? 
  
Veel liefs,
Vanessa xxx

24 reacties

  1. Ik hoor van zóveel mensen dat Breaking Bad echt een onwijs goede serie is, het verbaast me niet dat je hem kijkt! Zelf kijk ik niet zoveel series, eigenlijk zou ik er wel wat meer willen kijken. Mijn probleem is dat ik alleen geen idee heb waar ik de tijd vandaag moet halen 🙂 Dan lig ik om half 11 in bed, en dan vallen mijn ogen al dicht.. Maar leuk, dit lijstje!

  2. Lijken me geweldige series. Breaking bad is echt geweldig, die heb ik wel gezien maar de rest niet. The Night Shift en Stalker lijkt mij wel iets. Ik heb Vampire Diaries gekeken, Orange is the new black en nu kijk ik Once upon a time en homeland.

  3. wauw leuke series deze kende ik nog niet.. Breaking Bad wilt mijn vriend ook nog zien. Misschien dat ik een keer samen met hem ga kijken.. een aanrader is misschien ' Chicago Fire ' . Een serie over mensen die werken bij de brandweer ,ambulance en politie en redde elke dag mensen enzo. Echt super leuk!!! 🙂

  4. Och Breaking Bad is zo'n gewedige serie, ik kijk er veel maar deze blijft toch op nummer 1 staan! Er komt trouwens een nieuw seizoen aan en men gaat over Saul (de advocaat) ook een serie uitzenden. Het zal gaan over zijn leven voor dat hij Walter leerde kennen. Deze begint al over enkele dagen… SPANNEND!!

  5. Ik denk dat ik zowat de enige persoon op aarde ben die niet graag naar series kijkt :D. Als is mijn nieuwsgierigheid toch wel opgewekt na wat ik allemaal heb gehoord over Breaking Bad! Liefs

  6. Breaking Bad ziet er echt geweldig uit! Ik kijk vooral Game of Thrones, suburgatory en zou graag beginnen aan Under the dome maar ook gossip girl… (ik was hier helemaal geen fan van tot wanneer ik voorlaatst eens een stukje zag en dacht, waw kan nog grappig worden)

  7. Leuke series! Vooral Breaking Bad is echt tof! Er komt nu inderdaad ook een nieuwe serie van Saul uit, better call saul haha, die wil ik ook echt zien! Op het moment kijk ik zelf The Vikings (nieuwe seizoen komt heel snel uit) en The Walking Dead, vervolg van seizoen 5 komt morgen op Fox, super spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *