Plan een anti-winterdip trip

Geplaatst door
Het is ijskoud buiten, er zit geen blad meer aan de bomen en af en toe valt er een vlokje sneeuw uit de hemel. Het is winter en dat merken we zeker. Natuurlijk kun je op zo’n moment hele dagen binnen zitten verschuilt achter de geraniums en in een winterdip belanden, maar juist dat willen we vermijden. Doe iets leuks en binnen no time is die koude winter voorbij! Wat dacht je bijvoorbeeld van een citytrip?
 
 

Shoppen maakt gelukkig

 
Ten eerste kun je gaan shoppen want shoppen maakt gelukkig. Onderzoekers aan de Amerikaanse universiteiten Massachusetts Institute of Technology, Carnegie Mellon en Stanford kwamen erachter dat onze hersenen tijdens het winkelen extra dopamine aanmaken. Dat is een stofje die ervoor zorgt dat we ons gelukkig voelen, net als endorfine. De onderzoekers lieten consumenten enkele foto’s van producten zien. Als de consumenten iets zagen wat ze graag wilden hebben, zoals een kleurrijk Huawei Ascend G7 hoesje, steeg het dopaminegehalte aanzienlijk. Shoppen maar dus! Maar let wel goed op dat je niet alles uitgeeft. Een lege portemonnee zorgt alleen maar voor stress en heeft natuurlijk een averechts effect.
 
Wil je meer weten over het onderzoek? Het tijdschrift Women’s Health schreef er een artikel over.
 
Rokjes kopen en calorieën verbranden
 
Stel: je koopt een rokje en tegelijkertijd verbrand je ook nog eens calorieën. Het kan! Tijdens een dagje shoppen loop je kilometers ver, draag je zware tasjes en moet je vast ook wel rennen voor de bus. Vet verbranden op z’n best! Behalve dat er dus gelukstofjes vrijkomen, gaan die kilootjes er dus ook nog eens af!
 
Muurklimmen
 
Vind je die paar calorieën verbranden tijdens het shoppen niet genoeg? Scoor dan in de winkel een leuke sportoutfit en zoek op je telefoon naar een klimwand in de buurt. Tijdens muurklimmen gebruik je al je spieren. Zowel je armen als je benen worden er mooi strak van en reken er maar op dat je je buik ook wel eens aanspant. Vet is om als je boven bent even een selfie te nemen. Zorg wel voor een hoesje die stevig in je handen ligt, zodat je telefoon niet uit je handen glijdt.
 
Opgeruimd staat netjes
 
Is het koud buiten en heb je toch een dagje geen zin om op de fiets te stappen en naar de sportschool te gaan? Blijf dan binnen en doe iets nuttigs! Ruim bijvoorbeeld je kamer op, doe de was voor je ouders of ga dat takenlijstje af die je al zo lang hebt. Dan kun je eindelijk die Apple tablethoes voor je vriendin kopen die allang jarig is geweest of je oma helpen met haar nieuwe e-reader. Je oma blij en je vriendin heeft eindelijk haar iPad Mini 3 hoes. Dit soort klusjes, waarbij je anderen helpt en een schoon huis hebt, geven je voldoening. Met zo’n dag achter de rug val je ’s avonds heerlijk in slaap wetend dat je je dag nuttig besteed hebt.
 
Reykjavik, here we come!
 
Altijd al IJsland willen zien? Doe eens gek en boek een last-minute! Ga met een vriendengroep en vraag of je vriend ook mee gaat. Dan hoef je op Valentijnsdag niks meer te doen. Reykjavik is ook weer iets anders dan de gewoonlijke Europese steden als Parijs, Londen en Berlijn. Er zijn vast weinig vriendinnen die kunnen zeggen dat ze daar geweest zijn. Wie weet zie je ook wel het noorderlicht. De perfecte manier om deze kille winterdagen leuk door te komen!
 
Dit artikel is in samenwerking.
Wat doe jij om een winterdip te voorkomen?

Veel liefs,

Vanessa xxx

20 reacties

  1. Shoppen is altijd goed, daar hoef ik geen winterdip voor te hebben hoor. Maar het is misschien wel een goed excuus hahaha. Ik heb gelukkig geen last van een winterdip maar het lijkt me erg vervelend als je dat wel hebt. Leuke tips!

  2. handige tips, toevallig ben ik gisteren lekker op pad geweest voor een aantal zaken…en ondanks dat ik gesloopt en volledig afgeserveerd was toen ik thuis kwam, maar het voelde het inderdaad best prettig zo lekker buiten en in het vele licht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *