Make-up trends herfst en winter 2014

Geplaatst door
Het mag dan nog officieel zomer zijn, van de zon is helaas niet veel meer te zien. Het is donker, koud en we krijgen de ene regenbui na de andere. Als we de herfst dan toch moeten verwelkomen, laten we dan maar meteen naar de make-up trends voor de herfst en winter kijken! 
 

 

Dit najaar lijkt de nadruk op de ogen te liggen. Zo zijn oogschaduw, eyeliner en mascara erg belangrijk. Daarnaast is de naturel look veel te zien. De lippen worden vooral natuurlijk van kleur gehouden. Als er kleur aan te pas komt, dan is het oranjerood of bessenkleurige lipstick.  


Roze en bleek
 
Deze look is een combinatie van roze oogschaduw en roze lippen, waarbij de rest van het gezicht bleek en met een lichte blos wordt gehouden. Qua oogschaduw kan je zowel voor lichtroze als felroze kleuren gaan, de keuze is helemaal aan jou. 
 
Bronnen: foto 1, foto 2
Naturel look
 
Bij deze look lijkt het alsof je weinig of geen make-up draagt, maar niets is minder waar. De kunst is net om de make-up zo aan te brengen dat het lijkt alsof je geen make-up hebt gebruikt. Als eerste moet je huid zo egaal mogelijk zijn. Daarvoor heb je een goede foundation nodig die je huid mooi egaal maakt  maar die wel onzichtbaar is. Omdat je gezicht weinig kleur heeft, gaat alle aandacht naar je wenkbrauwen. Die moeten dus perfect in vorm zijn. Mascara wordt onzichtbaar opgebracht, zonder klontjes. Met een grijs of bruin potlood worden de ogen geaccentueerd en de lippen worden met een kleurloze of natuurlijke kleur lipgloss bewerkt.
 
Bronnen: foto 1, foto 2
 
Poppenogen
 
Deze herfst en winter worden de boven- en vooral onderwimpers heel sterk aangezet. Hierdoor ontstaan een soort van poppenogen. Dit effect is duidelijk afgekeken van de jaren ’60 en word dit najaar opnieuw een trend. 
 
Bronnen: foto 1, foto 2
Strakke lijnen en cat eyes
 
Strakke, horizontale lijnen boven de ogen in allerlei kleuren zijn dit najaar erg hip. Zeker wanneer de rest van de make-up er neutraal uit ziet. Ook deze cat eyes komen trouwens terug uit de jaren ’60.
 
Bronnen: foto 1, foto 2
Oogschaduw rondom
 
Zoals ik hierboven reeds zei, wordt oogschaduw erg belangrijk. Maar we gaan nog een stapje verder. De kleurige oogschaduw mag zowel onder als boven het oog aangebracht worden. Heel opvallend dus!
 
Bronnen: foto 1, foto 2
Oranjerode of bessenkleurige lippen
 
Afsluiten doen we met de lippen! In de herfst en winter gaan we voor oranjerode of bessenkleurige lippen. De kleuren mogen zowel mat als fel zijn. De lippen worden het beste gecombineerd met blauwe, grijze of bruine oogschaduw. 
 
Bronnen: foto 1, foto 2
 
=> Ik vind de ‘roze en bleek’ en ‘naturel look’ het mooist. Dat zijn looks die ik zelf ook graag draag. Ik hou niet van te felle make-up en een strakke eyeliner is ook niet aan mij besteed. Oranjerode en bessenkleurige lippen vind ik op zich niet mis, maar de kleuren staan me gewoon niet zo mooi.  
 
Welke trend vind jij het mooist? En wat is absoluut niets voor jou?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

21 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *