Opgelet: deze 7 dingen zijn veel goedkoper in januari

Geplaatst door

In de dure decembermaand gaat er een heleboel geld naar kerstcadeautjes, mooie feestoutfits en lekkere etentjes. Dit heeft als gevolg dat we in januari weer op onze centjes gaan letten. Gelukkig zijn er een aantal dingen die in januari een stuk goedkoper zijn. Ik zet ze op een rijtje voor je!

dingen die goedkoper zijn in januari

Deze 7 dingen zijn veel goedkoper in januari

1. Agenda’s en kalenders

Zodra het nieuwe jaar is begonnen, kan je agenda’s en kalenders dikwijls al met korting scoren. Oké, begin januari zit je dan misschien enkele dagen zonder agenda en wellicht moet je het even doen met de kalender op je smartphone, maar je kunt er wel een paar euro door besparen.

2. Winterjassen

Een goede winterjas is meestal niet goedkoop. Maar: in januari kan je dikwijls winterjassen met korting kopen. Kledingwinkels zijn namelijk al druk bezig met de nieuwe lentecollectie en daarom moeten de winterjassen zo snel mogelijk de deur uit, vaak aan een goedkoper prijsje. Het lijkt misschien een beetje raar om in januari nog een nieuwe winterjas aan te schaffen, maar in België en Nederland draag je hem waarschijnlijk nog wel een tijdje. En anders heb je de jas alvast in huis voor volgende winter. 

3. Fietsen

Ook al is een fietstocht in de winter eigenlijk prima te doen, toch zijn er weinig mensen die in januari op hun fiets kruipen. Daarom is dit ook dé maand dat fietswinkels hun fietsen flink afprijzen en ruimte maken voor de nieuwe modellen die in februari binnenkomen. De ideale moment dus om jezelf een nieuwe fiets cadeau te doen!

4. Fitness materiaal

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens zoals gezonder eten en meer bewegen. Wil jij ook graag beginnen met sporten? Dan is er geen beter moment dan januari! De fitnessabonnementen zijn die maand dikwijls een stuk goedkoper, net als bijvoorbeeld fitnessapparatuur en sportkleding. 

Lees ook: Eerste keer fitness? 8 tips om goed te starten

5. Zetels

Heb je zin om na het sporten neer te ploffen in een splinternieuwe zetel? Ook die kan je het beste in januari kopen. In die maand kan je genieten van kortingen tot wel zestig procent. Oké, je hebt dan misschien niet de meest trendy zetel, maar je zal het verschil wel duidelijk voelen in je portemonnee.

6. Tapijten

Onder een nieuwe zetel hoort natuurlijk een mooi tapijt. Komt dat even goed uit! Je kunt het inmiddels wel raden: ook tapijten kan je in januari dikwijls goedkoper scoren. In februari komt de nieuwe collectie binnen en daarom is de oudere collectie vaak te koop aan een interessant prijsje.

7. Kerstkaartjes en kerstdecoratie

Het is misschien een beetje raar om in januari nog kerstkaartjes en kerstdecoratie in te slaan, maar verstandig is het zeker. Winkeliers willen zo snel mogelijk hun kerstspullen uit hun winkel hebben en bieden daarom interessante kortingen aan. Zo heb je meteen een mooie voorraad voor december 2024, voor misschien wel de helft van de prijs. Ideaal als je geld wilt besparen in de dure decembermaand!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 50 manieren om geld te besparen