Wat zijn de badkamertrends 2023?

Geplaatst door

Badkamertrends 2023 – Het nieuwe jaar staat voor de deur en dat betekent dat er nieuwe interieurtrends aankomen. In dit artikel ga ik dieper in op de badkamertrends, aangezien de badkamer een van de meest gebruikte ruimtes in huis is. Ben je van plan om de badkamer te renoveren of ben je gewoon benieuwd naar de nieuwste trends? Lees dan snel verder want ik zet de belangrijkste badkamertrends 2023 op een rijtje!

badkamertrends 2023

Dit zijn de badkamertrends 2023

1. Badkamer in aardetinten 

Ik begin met een badkamer trend die we vorig jaar ook al zagen: aardetinten. Dit is niet zo vreemd aangezien deze trend een rustige uitstraling met zich meebrengt. We hebben meer stress dan ooit en daarom is de badkamer een heerlijke plek om te ontspannen. De meeste mensen kiezen voor een regendouche of een ligbad om lekker te relaxen na een drukke werkdag.

Om die aangename ervaring compleet te maken, is het prettig om ook rustgevende badkamerkleuren te gebruiken. Vooral beige, terracotta, zand en bruin doet het goed in deze ruimte. Niet alleen op de muren maar ook in de tegels en accessoires.

badkamer trend 2023

2. Duurzaamheid

Vandaag de dag is duurzaamheid belangrijker dan ooit tevoren. Het is dan ook logisch dat duurzaamheid een van de belangrijkste badkamertrends 2023 is. We zullen steeds vaker duurzame en waterbesparende items terugzien in de badkamer. Denk hierbij aan waterbesparende toiletten en kranen, die ervoor zorgen dat er minder water verbruikt wordt maar die wel dezelfde waterdruk behouden. Op die manier merk je er niets van en kan je toch besparen op de waterfactuur.

3. Natuurlijke materialen

Deze badkamertrend sluit perfect aan bij de aardetinten en duurzaamheid: natuurlijke materialen. Materialen zoals plastic komen steeds minder voor. De voorkeur gaat steeds meer uit naar natuursteen, marmer en hout. Deze natuurlijke materialen kunnen eventueel gecombineerd worden met chroom of goud, die beide een zachtere look hebben. In 2023 wordt er dus – in tegenstelling tot de voorbije jaren – veel minder zwart gebruikt in de badkamer.

badkamer trends 2023

4. Organische vormen

Hou jij van een Scandinavisch interieur? Dan zal je vast heel blij worden van deze badkamertrend. In 2023 zien we nog meer organische vormen en Scandinavische details terug in de ruimte. De strakke vormgeving maakt steeds meer plaats voor ronde, organische vormen. Denk bijvoorbeeld aan ronde spiegels, ronde badmatten en minder strakke kranen. Er mag duidelijk wat meer geleefd worden in de badkamer en dat is vandaag de dag wel zo fijn.

scandinavische badkamer

5. Een vleugje goud

Tenslotte mag een vleugje goud niet ontbreken als we naar de badkamer trends van volgend jaar kijken. Kies je voor gouden kranen in de badkamer of ga je voor gouden accessoires? Kies je voor gouden wasbakken of hou je het bij een subtiele gouden rand rond je spiegel? Aan jou om te bepalen hoe erg je het goud in de badkamer wilt accentueren. Je kunt er zo subtiel en zo ver in gaan als je zelf wilt! 

gouden badkamer

Het is je wellicht opgevallen dat de badkamer trends voor komend jaar mooi aansluiten bij elkaar. We kunnen dus besluiten dat aardetinten, goud, Scandinavisch en duurzaamheid centraal staan in 2023. Zijn deze trends niet helemaal jouw ding? Geen probleem want trends komen en gaan. Een heerlijke douche is dikwijls al genoeg om je me-time momentje compleet te maken!

Meer inspiratie kan je vinden op Sawiday.be. 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Dit zijn de woonkamertrends van 2023

Wat zijn de nieuwste keukentrends 2023?