Dit zijn de woonkamertrends van 2023

Geplaatst door

Aangezien je veel tijd met je dierbaren doorbrengt in de woonkamer, is het belangrijk dat je hier graag bent. Dit kan dan ook enkel wanneer dit een warme, sfeervolle ruimte is. Daarnaast is het belangrijk dat je er tot rust kan komen na een lange werkdag. Voldoende reden dus om de nodige aandacht te besteden aan de aankleding ervan, maar er zijn ontelbare opties. Van een minimalistisch design tot meer gedurfde kleurenschema’s, hier vind je alvast de nieuwste trends van het moment.

woonkamertrends 2023

1. Statementmeubels

Durf out-of-the-box te denken en kies voor meubels waar niet iedereen voor kiest, maar die wél een statement maken. Deze zullen opvallen in het interieur en er een origineel accent aan toevoegen. Denk aan een unieke zetel of een opvallende salontafel in een ongewoon patroon of een felle kleur. Tweedehands shoppen is een goede manier om dit soort stukken te scoren.

2. Minimalistisch design

Omdat minimalisme heel neutraal oogt, blijft het wellicht nog enkele jaren een trend. Kenmerken die de stijl omschrijven zijn: eenvoudig, strak en functioneel. Laat te kleurrijke elementen dus achterwege en ga meubels met strakke lijnen. Maak ook voor elk meubelstuk de overweging of het echt noodzakelijk is voor de aankleding van je woonkamer. Is dit niet het geval? Laat het dan in de rekken staan.

3. Mix van texturen

Normaal luidt het gezegde ‘kiezen is verliezen’, maar bij het inrichten van een hippe woonkamer geldt dit even niet. Vanaf dit jaar hoef je geen keuzes meer te maken wanneer het op texturen aankomt, want het mixen ervan is helemaal in de mode. Combineer zachte stoffen zoals fluweel of wol met ruwe materialen zoals staal of marmer. Het is bijvoorbeeld een leuk idee om een industriële vloerlamp te plaatsen op een zacht vloerkleed.

woonkamer trends 2023

4. Gezellige hoekjes

Creëer knusse hoekjes in de woonkamer waar je kan ontspannen, lezen of genieten van een kop koffie. Plaats hiervoor comfortabele fauteuils of vele kussens bij een raam of een hoek. Vul aan met gedempte, sfeervolle verlichting, maar voorzie ook een mogelijk voor voldoende licht voor het lezen van een boek. Enkele dekentjes maken het tot slot extra gezellig.

5. Duurzame en natuurlijke materialen

Door het maken van duurzame keuzes bespaar je in je portemonnee, terwijl je rekening houdt met het milieu. Daarnaast kunnen dit soort materialen enorm stijlvol zijn. Absoluut begrijpelijk dus dat duurzaamheid een trend is. Ga bijvoorbeeld voor industriële verlichting of vloerbekleding uit hout. Ze brengen een warme sfeer in de woonkamer en gaan ook nog eens lang mee.

Veel liefs,
Vanessa xxx