Scandinavisch interieur woonkamer: tips en inspiratie

Geplaatst door

Scandinavisch interieur woonkamer – Een Scandinavisch interieur straalt rust en eenvoud uit. Deze woonstijl kenmerkt zich door neutrale kleuren, natuurlijke materialen, moderne vormen en strakke lijnen. De minimalistische stijl creëert rust en is tevens ideaal om je huis groter te laten lijken. Uiteraard kan je een Scandinavisch interieur in iedere kamer toepassen, maar ik ga vandaag dieper in op een Scandinavische stijl in de woonkamer. Lees mee en laat je inspireren!

Sav & Økse bank

Scandinavisch interieur woonkamer: tips en inspiratie

1. Neutrale kleuren

Welke kleuren passen in een Scandinavisch interieur? In deze woonstijl wordt voornamelijk gewerkt met lichte, natuurlijke kleuren en materialen. Denk aan (licht)grijs, beige, bruin, pasteltinten, zwart en wit. Je kunt deze kleuren makkelijk combineren en in de hele woonkamer verwerken. Kies bij voorkeur één of twee statement kleuren en houd de rest zo effen mogelijk. Op die manier blijft het geheel alsnog rustig. 

2. Witte muren

Een typisch kenmerk in een Scandinavisch interieur zijn witte muren. Deze creëren de perfecte basis voor een minimalistische look. Daarnaast zorgt een witte muur ervoor dat de nadruk komt te liggen op dat prachtige kunstwerk of die mooie wanddecoratie aan de muur. Nog een voordeel van witte muren is dat ze meer licht in huis creëren, ideaal als je bijvoorbeeld een donkere kamer lichter wilt maken

3. Houten vloer

Welke vloer in Scandinavisch interieur? Naast zachte, natuurlijke kleuren staat ook hout centraal in een Scandinavische woonstijl. Vooral een houten vloer in de woonkamer is onmisbaar. Je kunt gebruikmaken van veel verschillende soorten hout, bijvoorbeeld wit hout of lichtbruin. Het is maar net wat jij het mooiste vindt. Echt hout heeft nog steeds de voorkeur, maar laminaat of vinyl is ook een mooie keuze. 

Sav & Økse tafel

scandinavische bank etta

4. Natuurlijke materialen

Ook natuurlijke materialen horen thuis in een Scandinavische woonkamer. Door gebruik te maken van hout, riet en rotan, creëer je een rustige en warme uitstraling. Deze natuurlijke materialen zien er niet alleen prachtig uit, maar zijn ook duurzaam. Op die manier draag je dus ook je steentje bij aan het milieu. Twee vliegen in één klap! Je kunt dit warm Scandinavisch interieur nog meer benadrukken door een zacht vloerkleed of een schapenvachtje neer te leggen. Heerlijk toch, zo’n knusse woonkamer? 

5. Sav & Økse meubels

In een Scandinavisch interieur mogen de meubels van Sav & Økse ook zeker niet ontbreken. Deze meubels zijn een combinatie van Scandinavisch design en Nederlandse nuchterheid. De collectie bevat massief houten tafels, stoelen, kasten, banken en bureaus. De meubels zijn ontzettend mooi, maar ook comfortabel en functioneel. De strakke lijnen en details maken de Scandinavische stijl helemaal af. 

Vooral de banken zijn een prachtig plaatje om naar te kijken. Geef toe, die wil je toch meteen in je woonkamer hebben? De banken zitten trouwens net zo lekker als dat ze eruitzien. Sav & Økse gaat namelijk voor oog en detail, maar ook voor optimaal zitcomfort. En dat is wel zo prettig tijdens een avondje Netflix! 

scandinavische bank

Mocht je de Scandinavische banken (en andere meubels) graag van dichterbij bewonderen, dan kan je hiervoor terecht bij De Machinekamer. Je kunt er online Scandinavische meubels shoppen, maar er zijn ook showrooms in Zaandam en Utrecht waar onder andere de Sav & Økse collectie te zien is. Absoluut een bezoekje waard!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 3 tips om natuurlijke materialen en elementen in je interieur te verwerken

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.