Wat zijn de nieuwste keukentrends 2023?

Geplaatst door

Keukentrends 2023 – Een nieuw jaar betekent nieuwe trends. Op het gebied van keukens zijn er best wat ontwikkelingen geweest en daarom kan ik niet wachten om de keukentrends 2023 te delen met jullie. Ben jij op zoek naar een nieuwe keuken en kan je nog wat inspiratie gebruiken? Of ben je gewoon benieuwd naar de nieuwste keukentrends? Lees dan snel verder!

keukentrends 2023 

Wat zijn de nieuwste keukentrends 2023?

1. Keuken trends: een bruine keuken

Welke kleur keuken 2023? Dé trend van 2023 was meteen duidelijk: bruin is het nieuwe zwart! De voorbije jaren was een zwarte keuken ontzettend populair, maar dit jaar staat een bruine keuken toch wel op nummer één. Een bruine keuken is tijdloos en straalt warmte en gezelligheid uit. Dit is dan ook de reden waarom bruin momenteel de meest populaire keukenkleur is. In deze drukke en onzekere tijd kunnen mensen die rust en warmte immers goed gebruiken. 

Als we kijken naar de keukentrends 2023 kleuren, dan kan bruin perfect gecombineerd worden met zwart en groen. Vooral groene accenten creëren een natuurlijke sfeer in de keuken, welke ook rust uitstralen. Denk aan planten maar ook aan (donker)groene keukenaccessoires. 

bruine keuken

2. Retro keukenstijl

Naast bruine keukens zien we dit jaar ook kleurrijke retro keukens voorbijkomen. Met een retro keukenstijl breng je de sfeer van vroeger terug, maar wel met het gebruiksgemak van vandaag. In een retro keuken staan opvallende kleuren, uitdagende prints en ronde vormen centraal. Je bent helemaal vrij om te bepalen hoe ver je hierin wilt gaan. Kies je voor een volledig retro keuken of pak je het subtieler aan met retro keukentoestellen? Groen is dé perfecte retro kleur. En zoals ik hierboven reeds zei, behoort groen ook nog tot de keukentrends 2023 kleuren. Win-win dus!

3. Geribbelde houten fronten

Als we naar de woontrends 2023 kijken, dan zien we steeds meer geribbelde houtfronten voorbijkomen. En dat geldt ook voor de keuken! Hout creëert een warme sfeer en het geribbelde patroon geeft een speelse uitstraling aan je keuken. Een prachtige combinatie die ook nog eens een luxueuze look aan je keuken geeft.

Je kunt zowel voor een horizontale als een verticale houtnerf kiezen. Heb je een kleine keuken? Dan kies je het beste voor een horizontale houtnerf omdat deze de breedte van je keuken mooi kan benadrukken, waardoor de ruimte optisch groter lijkt.

wat zijn de nieuwste keukentrends

4. Werkbladen van natuursteen

Als je van een chique uitstraling in je keuken houdt, dan zijn werkbladen van natuursteen een goede keuze voor jou. Of je nu kiest voor een keramieken werkblad of een marmeren aanrechtblad: deze natuurproducten geven je keuken direct een stijlvolle look. Werkbladen van natuursteen zijn uniek en zijn kwalitatief zeer goed. Als je op zoek bent naar duurzame materialen, dan zit je met deze trend dus helemaal goed.

5. Slimme verlichting in de keuken

Ten slotte speelt ook de verlichting een belangrijke rol voor de sfeer in de keuken. Vandaag de dag zijn een grote plafondlamp of spots niet meer essentieel in de keuken. Door slimme keukenverlichting toe te passen, creëer je niet alleen een sfeervolle uitstraling maar ook voldoende licht. Met de combinatie van indirect en verborgen licht in kasten of grepen creëer je veel warmte. Bovendien zorgt dit voor een modern en strak resultaat. 

welke kleur keuken 2023

Ben je geïnspireerd geraakt door de keukentrends 2023 en krijg je er maar niet genoeg van? Kijk dan zeker eens naar deze prachtige keukens!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Dit zijn de woonkamertrends van 2023

Wat zijn de badkamertrends 2023?