5 redenen waarom wij naar recreatiepark de Leistert willen gaan

Geplaatst door

De Leistert – Voor Lara geboren was, zijn Glenn en ik een paar keer op vakantie naar Tenerife geweest. Dit waren heerlijk luie vakanties waar we vooral genoten van zon, zee, strand en lekker eten. Alles mocht en niets moest. Dat is inmiddels wel anders met een vijfjarige dochter erbij. Sinds Lara bij ons is, hebben we onze vliegtuigvakanties ingeruild voor vakanties in eigen land. Vooral vakantieparken met bungalows hebben onze voorkeur vanwege de vrijheid en privacy die deze ons bieden. Een vakantiepark waar we in 2023 heel graag naartoe willen gaan, is Recreatiepark de Leistert in Limburg. In dit artikel vertel ik waarom!

bungalow de leistert

5x waarom wij naar recreatiepark de Leistert willen gaan

1. De locatie

Recreatiepark de Leistert is gelegen in Limburg en dat is slechts twee uurtjes rijden voor ons. Dat is goed te doen met Lara. Zij houdt er namelijk niet van om lang in de auto te zitten. Filmpjes kijken op de tablet is goed voor even, maar na een tijdje heeft ze dat ook wel gehad. Om die reden zien wij een autovakantie naar het buitenland nog niet zitten en zoeken we altijd een vakantiepark in eigen land.

Een bijkomend voordeel van dit vakantiepark in limburg is dat het park zich in een groene omgeving bevindt. Het is de ideale plek om heerlijk te genieten van de rust en de natuur. In hoeverre er rust kan zijn met een actieve kleuter natuurlijk, haha. We kunnen er mooie wandelingen maken of fietsen huren om de omgeving te ontdekken.

de leistert

2. Subtropisch zwembad

Iets wat absoluut niet mag ontbreken in een vakantiepark, is een subtropisch zwembad. Lara kan nog niet zwemmen, maar ze vindt het echt geweldig om in het water te plonzen. Uren in de auto zitten lukt nog niet goed, maar uren in het water spelen alvast wel! Ja, als er één activiteit centraal staat op vakantie, dan is het wel waterpret in het zwembad.

Het subtropisch zwembad van de Leistert heeft twee ruime lagunebaden (30°C), twee heerlijke bubbelbaden (32°C), een peuter- en kleuterbad inclusief speeltoestellen (32°C), een waterglijbaan en familieglijbaan en een kindvriendelijke stroomversnelling. En wat ook heel fijn is: er is een zwembadterras met drank- en snackcorner. Als we honger hebben, dan hoeven we het zwembad dus niet te verlaten. Ontzettend handig!

Subtropisch zwembad - De Leistert

3. Indoor speeltuin

Buitenspelen is leuk en gezond. Met de outdoor minigolf, het dagstrand (roeivijver), het adventure sportveld, de grote speeltuin en de verschillende speeltoestellen op het terrein, biedt de Leistert genoeg mogelijkheden om buiten te spelen. Maar omdat het weer niet altijd meezit, vinden we het heel belangrijk dat er ook een indoor speeltuin is. Als het pijpenstelen regent of vriest dat het kraakt, is het in de binnenspeeltuin altijd lekker warm en dat is heel prettig. Net als het subtropisch zwembad is een indoor speeltuin onmisbaar voor ons.

Leuk om te weten: voor de kleintjes is er een apart gedeelte met een glijbaantje. De oudere kinderen (tot 9 jaar) kunnen zich uitleven op de klimstammen, het evenwichtsparcours en in de wiebeltouwen. En ook hier wordt er aan de ouders gedacht! Omdat de indoor speeltuin grenst aan een terras, kan je als ouder onder het genot van een hapje en een drankje een oogje in het zeil houden. Ideaal!

Indoor speeltuin Plaza De Leistert

4. Eetgelegenheden en supermarkt

Hoewel we altijd in een bungalow verblijven en dus zelf kunnen koken, vinden we het wel fijn om eens buitenshuis te gaan eten. Het is uiteraard vakantie! In recreatiepark de Leistert zijn tal van eetgelegenheden. Of je nu zin hebt in frietjes, pasta, pizza of een lekker stuk vlees; er zijn genoeg restaurants om uit te kiezen.

Wat we ook ontzettend handig vinden is dat er een supermarkt in het park is. Niets is fijner dan ‘s ochtends ovenverse broodjes en croissants te halen om de dag goed te beginnen. Daarnaast is een supermarkt altijd handig om boodschappen te doen. Hoewel ik altijd goed voorbereid op vakantie ga (lees: ik neem ons halve huis mee), kan het natuurlijk altijd gebeuren dat ik iets ben vergeten. In dat geval hoef ik slechts even naar de supermarkt te gaan en het probleem is opgelost. Dat geeft toch wel rust in mijn hoofd.

Plaza - Restaurant Via Verde

5. Praktische zaken

Ten slotte moet een vakantiepark ook praktisch zijn voor mama en papa. WiFi op het park is vandaag de dag onmisbaar, maar een wasserette vind ik toch ook wel gemakkelijk. Zeker wanneer we bijvoorbeeld twee weken of langer in het vakantiepark zouden verblijven, vind ik het erg handig als ik zelf de was kan doen. Zo hoef ik alvast niet de volledige inhoud van onze kleerkasten mee te nemen, haha.

Glenn vindt het dan weer een pluspunt dat er elektrische laadpalen in de Leistert zijn. Hij heeft een elektrische auto van zijn werk en moet zijn auto dus regelmatig kunnen opladen. Want of we nu in een recreatiepark verblijven of niet, het is toch ook wel fijn om de buurt rondom het park eens te gaan ontdekken. We zijn nog nooit eerder in het hartje van Limburg geweest dus er zijn vast wel leuke plekjes om te bezoeken.

Aventuria De Leistert

Naast bovenstaande zaken vind je in dit bungalowpark in nederland ook een superleuke bowling en is er een recreatieteam dat tal van activiteiten organiseert. Voor de kinderen zijn er verschillende plekken waar ze lekker kunnen dansen, knutselen, spelen en nieuwe vriendjes maken. Dit is tevens ideaal wanneer het slecht weer is. In combinatie met het subtropisch zwembad en de (indoor) speeltuinen zullen kinderen zich niet snel vervelen. Top dus!

Ken jij het recreatiepark de Leistert al?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. Ah leuk, hopelijk kunnen jullie binnenkort er een keer heengaan!
    Wij zijn er een jaar of drie geleden naartoe geweest en het is een fijn en schoon park.
    Ook heel leuk is dat er een mooie boswandeling vanaf het park start. Ik zou een keer moeten kijken of ik nog ergens de link vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *