5 Verrassende manieren om vershoudfolie te gebruiken

Geplaatst door

Je hebt het waarschijnlijk wel in huis: vershoudfolie. Ook wel plastic folie of huishoudfolie genoemd. We dekken er vaak etenswaren mee af om het langer vers te houden. Maar wist je dat je er nog andere dingen mee kunt doen? In dit artikel deel ik vijf verrassende manieren om vershoudfolie te gebruiken. En het beste nieuws is: een rol plastic folie kost nog geen euro!

verrassende manieren om vershoudfolie te gebruiken

5 Verrassende manieren om vershoudfolie te gebruiken

1. Bananen vers houden met vershoudfolie

Je herkent het wel: heb je net een tros bananen gekocht, kan je de helft alweer weggooien omdat ze te snel rijp zijn geworden. Met dit trucje worden bananen minder snel bruin en hou je ze dus langer vers: wikkel een beetje huishoudfolie rond de steel van de banaan. Op die manier wordt het rijpingsproces tegengehouden waardoor ze minder snel bruin worden. Zo kan je vanaf nu dus gewoon een flinke tros bananen kopen!

2. Roomijs lekker houden

Ook deze situatie komt je wellicht bekend voor. Je haalt een bak roomijs uit de diepvries en je ziet dat het roomijs onder de ijskristallen zit. Je kunt dit uiteraard nog steeds eten, maar heel lekker is het niet. Om ijskristallen te voorkomen, kan je het roomijs met huishoudfolie bedekken. Leg de folie direct op het ijs en plaats het deksel er weer op. Op die manier voorkom je dat er ijskristallen vormen op je heerlijke ijs. Wist je trouwens dat je vershoudfolie het beste in de vriezer kunt bewaren? Hier lees je waarom!

3. Koelkast schoon houden

Wellicht is het niet je favoriete klusje: de koelkast schoonmaken. Echter is het wel een klus dat regelmatig moet gebeuren om je koelkast schoon te houden. Om het jezelf een stuk makkelijker te maken, kan je de planken in de koelkast bedekken met huishoudfolie. Mocht er dan iets lekken, dan gooi je de folie gewoon weg en leg je er een nieuwe op. Een handige tip voor mensen die niet van schoonmaken houden of voor studenten op kot. 

Lees ook: Hoe krijg je vieze geur uit koelkast? 

vershoudfolie

4. Een val voor fruitvliegjes

Ik deelde eerder al tips om fruitvliegjes te verjagen. Eén van die tips is om fruitvliegjes te doden met wijn en fruit. Doe de wijn in een glas en leg hier een stuk fruit in. Hoe zoeter het fruit, hoe beter. Span daarna een beetje vershoudfolie over de bovenkant van het glas en zet het aan de zijkanten vast met een elastiekje. Aan de bovenkant prik je een paar kleine gaatjes. Op die manier kunnen de fruitvliegjes er makkelijk in maar niet meer uit. Handig, toch?

5. Lekkende flessen douchegel en shampoo voorkomen

Ga je binnenkort op vakantie? Dan komt deze tip goed van pas! Wellicht heb je het al eens meegemaakt: je hebt je douchegel en shampoo netjes in je toilettas gestopt, maar door een lekkende fles zitten al je kleren onder de zeep. Je kunt jezelf een hoop gedoe besparen door op voorhand huishoudfolie over de opening van de flessen te spannen, voordat je de dop er weer op draait. Zo voorkom je een explosie in je reiskoffer!

Kende jij deze trucjes al? 

Veel liefs,
Vanessa xxx