Nooit meer gedoe met vershoudfolie afscheuren

Geplaatst door

Je hebt het waarschijnlijk wel in huis: vershoudfolie. We dekken er dikwijls etenswaren mee af om het langer vers te houden. Echter kan vershoudfolie afscheuren soms een heel gedoe zijn. Vaak blijft de plastic folie plakken waardoor hij oprolt en je geduld aardig op de proef wordt gesteld. Na het lezen van dit artikel is deze ergernis verleden tijd, want ik heb een erg handig trucje gevonden!

vershoudfolie afscheuren

Gedaan met prutsen

Het is behoorlijk irritant wanneer je de plastic folie niet los krijgt. Je blijft maar prutsen, dikwijls zonder resultaat. Hoe je de folie makkelijk los kunt krijgen? Dat is heel simpel: zorg dat de folie koud is. Bewaar de vershoudfolie in de vriezer bijvoorbeeld. 

Vershoudfolie in de vriezer

Het klinkt misschien een beetje raar, maar het werkt écht. Door de kou wordt het materiaal van de vershoudfolie namelijk minder plakkerig, waardoor je het makkelijker los kunt krijgen. De koelere lucht zorgt ervoor dat de statische elektriciteit afneemt. Daarnaast verandert de moleculaire samenstelling van de lijm die aan de plastic folie is toegevoegd. Kortom: door de lagere temperatuur plakt de folie minder aan elkaar.

Ontzettend handig, toch? Zo hoef jij je niet meer te ergeren aan die irritante folie en wordt het een stuk makkelijker om eten vers te houden. Probeer het eens!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 5 Verrassende manieren om vershoudfolie te gebruiken