Banaan voor slapen? Daarom is het goed voor je!

Geplaatst door

Lig je soms in bed met een knorrende maag omdat je niet wou toegeven aan je drang om te snacken? Gaan slapen met een lege maag heeft hetzelfde effect als gaan slapen met een te volle maag: een slechte nachtrust. Gelukkig is er een ideale snack die je hongergevoel tegengaat, gezond is én zorgt voor een goede nachtrust. Jawel, ik heb het over de banaan!

banaan voor slapen

Banaan voor slapen

Fruit voor het slapen is altijd gezonder dan suikerrijke of vette voeding. Echter is de ene fruitsoort beter dan de andere. Als je voor het slapengaan nog iets wilt eten, kies je het beste voor een banaan. Deze fruitsoort bevat namelijk veel goede eigenschappen. Bananen bevatten antioxidanten, vezels, kalium en vitamine B6. Eén voor één stoffen die nodig zijn om je lichaam gezond te houden. Daarnaast bevatten bananen een stofje tryptofaan en dat heeft een positieve invloed op je slaap.

Tryptofaan is een grondstof voor serotonine. Wanneer je tryptofaan binnenkrijgt via je voeding, kan je meer serotonine aanmaken waardoor je beter slaapt. Tryptofaan zit trouwens niet alleen in bananen, maar ook in amandelen, pompoenpitten, kalkoen, avocado en donkere chocolade. 

banaan als slaapmiddel

Banaan als slaapmiddel

Bananen zijn een goede snack voor de late avond. Dit omdat ze gezonde koolhydraten bevatten die je hersenen in actie zetten om meer serotonine aan te maken. Bovendien bevat een banaan nog een belangrijk mineraal dat nodig is voor een goede nachtrust, namelijk magnesium. Deze mineraal werkt als een soort spierontspanner. Een magnesiumtekort wordt vaak in verband gebracht met stress, angsten en moeite om te ontspannen, wat een slechte slaap tot gevolg heeft. 

Heb je last van slapeloosheid of andere slaapproblemen? Dan kan je ervoor kiezen om een magnesium supplement te nemen, maar je kunt dus ook een banaan voor slapen eten. Verwacht niet dat je na één banaan al veel beter slaapt. Net als bij alle andere veranderingen die je kunt toepassen om beter te slapen, vraagt dit ook een beetje tijd. Probeer het gewoon eens een paar weken en kijk of je verschil merkt!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

5 Hulpmiddelen om beter te slapen

Hoe sta je makkelijker op in de ochtend?

Slecht geslapen vannacht? 9 tips om de dag door te komen

GezondheidGezondheid

2 reacties

Reacties zijn gesloten.