Hoe krijg je doffe glazen weer glanzend?

Geplaatst door

Uiteraard doe je er alles aan om je glazen zo mooi en fris mogelijk te houden, maar helaas lukt dat niet altijd. En eerlijk is eerlijk: doffe glazen op je eettafel zien er niet zo chic uit. Zeker niet wanneer je mooie wijn- of bierglazen op tafel wilt zetten. Waarom worden mijn glazen dof? Hoe krijg je doffe glazen weer glanzend? In dit artikel deel ik handige tips om doffe glazen opnieuw te laten schitteren!

hoe krijg je doffe glazen weer glanzend

Waarom worden mijn glazen dof? 

De aanslag op het glaswerk wordt vooral veroorzaakt door kalk in het leidingwater. De ene gemeente in België heeft dat wat meer in het water zitten dan de andere, maar overal in België bevat het leidingwater een zekere mate aan kalk. Dat kan je bijvoorbeeld ook zien aan het sanitair in de badkamer: ook die doffe aanslag wordt veroorzaakt door water met kalk dat opdroogt en doffe plekken achterlaat. Hoe krijg je waas uit glas? Er zijn twee manieren!

waarom worden mijn glazen dof

Hoe krijg je doffe glazen weer glanzend?

1) Doffe glazen azijn en afwasmiddel

Neem een lege fles afwasmiddel of een andere plastic fles en mix 1/3 azijn met 1/3 afwasmiddel en 2/3 water. Schud het geheel goed door elkaar. Vervolgens neem je een zachte doek en maak je de glazen hiermee grondig schoon. Laat het even intrekken en spoel de glazen goed af met water. En voilà: je glazen glanzen weer als nooit tevoren. 

2) In de vaatwasser

Is bovenstaande manier te veel werk? Als je een vaatwasser hebt, dan kan je ook dit trucje toepassen. Neem een schaaltje, giet dit vol met azijn en zet het in het onderste rek van de vaatwasser. Doe de doffe glazen in het bovenste rek en zet de vaatwasser aan, zonder vaatwastablet of ander schoonmaakmiddel, en draai het reguliere programma. Niet alleen je glazen zullen er schitterend uitkomen, maar ook je vaatwasser heeft meteen een goede schoonmaakbeurt gehad. Twee vliegen in één klap!

hoe krijg je waas uit glas

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Glazen uit elkaar halen zonder breken: 3 geniale trucjes

HuishoudenHuishouden

6 reacties

  1. 1/3 azijn+ 1/3 azijn + 2/3 water = 4/3 bedoelt u 1/4+1/4+2/4 denk ik, absoluut niet negatief deze reactie of bedoelde u 3 x van alles 1/3 deel

  2. Deze tip daar maak ik heel graag gebruik van,
    dank voor het delen Vanessa

Reacties zijn gesloten.