Waarom jij ook tennisballen in de droogkast moet stoppen

Geplaatst door

Tennisballen in droger – Het kan best lang duren: eerst je kleding wassen en daarna ook nog laten drogen in de droogkast. Dit kan al snel een paar uurtjes in beslag nemen. Om het je een beetje makkelijker te maken, kan je tennisballen in de droogkast stoppen. Heb je geen idee waarom? Lees dan snel verder!

tennisballen in droger

3x Tennisballen in de droogkast gebruiken

1. Kreukels en statische elektriciteit verminderen

Heb jij een hekel aan strijken? Dan heb ik goed nieuws voor jou: als je tennisballen in de droogkast stopt, blijven je lakens, T-shirts en jeansbroeken circuleren zodat er geen kreukels kunnen ontstaan. Zorg er wel voor dat je je beddengoed en kleding zo snel mogelijk uit de droogkast haalt als het programma klaar is. Wanneer de cyclus voltooid is, ontstaan er net meer kreukels als de stof afkoelt.

Nog een voordeel: de tennisballen verminderen ook statische elektriciteit in de droogkast. Je favoriete T-shirt zal dus niet meer zo plakkerig en statisch zijn. Handig!

2. Kussens opschudden

Heb je kussens met veren of dons gewassen? Ook dan kan je een paar nieuwe, propere tennisballen aan de droogkast toevoegen. Dit zal ervoor zorgen dat je kussen goed opgeschud en luchtig blijft. Niets is namelijk vervelender dan een pasgewassen kussen uit de droogkast halen dat z’n vorm helemaal verloren is. Deze truc met tennisballen kan dit probleem voorkomen. Je kunt deze tip overigens ook toepassen voor dekbedden.

3. De droogtijd versnellen 

Je was sneller laten drogen in droger? Ook dat kan met tennisballen! Door een paar gele ballen aan de droogkast toe te voegen, zal je was twee keer zo snel droog zijn. De tennisballen scheiden de klamme kleren van elkaar waardoor er meer lucht aan kan en ze dus sneller drogen. Let er wel op dat de droogkast niet te vol zit want de tennisballen hebben plaats nodig om te bewegen. 

Door dit trucje toe te passen, bespaar je veel tijd. Daarnaast is het een handige manier om je energierekening te verlagen én draag je jouw steentje bij aan het milieu. Laat die tennisballen maar komen!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Hoe besparen op droogkast? Check deze 10 bespaartips

Droogtrommeldoekjes: 15 manieren om ze te gebruiken