Met deze tips hoef je bijna nooit meer te strijken

Geplaatst door

Ik heb een hekel aan strijken. Toen ik net ging samenwonen, streek ik minstens een keer per week een volle mand weg. Inmiddels strijk ik bijna nooit meer. Door de jaren heen heb ik namelijk een aantal trucjes gevonden waardoor strijken overbodig is. Zou jij ook minder aan je strijkplank willen staan? Met deze tips hoef je bijna nooit meer te strijken. Bye bye overvolle wasmand, hallo vrije tijd!

bijna nooit meer strijken

1. Bijna nooit meer strijken: hang je was direct op 

Maak er een goede gewoonte van om je was direct op te hangen zodra hij gewassen is. Wanneer je je kleren nog uren in de wasmachine laat zitten, creëer je veel kreuken. Schud je kleren eerst goed uit en strijk ze al een beetje glad met je handen voor je ze ophangt. Hang je kleren bij voorkeur op een wasrek, altijd met de zwaarste kant naar beneden. Jeansbroeken hang je bijvoorbeeld best aan de pijpen op. Het gewicht zorgt er dan voor dat de meeste kreuken verdwijnen. Blouses, T-shirts, hemden en kleedjes kan je eventueel op een kledinghanger hangen en zo laten drogen. Ook zo voorkom je veel kreuken in je kleren. 

Heb je een wasdraad in de tuin? Super! In dat geval kan je de was buiten laten drogen. Als je kleren buiten heen en weer waaien, zijn ze daarna veel minder gekreukt. Een extra voordeel is dat je kleren hierdoor lekker fris ruiken! 

2. Gebruik de droogkast op de juiste manier

Je kunt natuurlijk ook de droogkast gebruiken om je was te drogen. Hierbij is het belangrijk dat je de droogkast op de juiste manier gebruikt. Geeft je droogkast aan dat de was droog is? Haal hem er dan onmiddellijk uit. Als de stof nog een beetje warm is, kan je heel wat kledingstukken mooi in de plooi vouwen, zonder dat je een strijkijzer nodig hebt. Heb je geen tijd om de was meteen op te vouwen? Leg je kleding dan netjes in de wasmand. Door ze er als een prop in te gooien, geef je jezelf alleen maar meer strijkwerk.

3. Hang je was in de badkamer

Een stoomstrijkijzer staat erom bekend dat het zelfs de moeilijkste kreuken kan gladstrijken. Als je geen zin of tijd hebt om te strijken, kan je dat lastige kleedje of dat vervelende hemd gewoon in de badkamer hangen, het liefst terwijl je onder de douche staat. De stoom die vrijkomt zal er voor zorgen dat er veel kreuken verdwijnen. Dat scheelt je toch weer strijkwerk!

overhemd zonder kreukels

4. Koop kreukvrije en strijkvrije kleren

Nog een tip om bijna nooit meer te strijken: koop kreukvrije kleren in de winkel. Kies voor kledingstukken uit kreukvrije stoffen zoals elastaan, lycra, jeans, wol of kasjmier. Als je in de winkel al merkt dat die ene blouse direct kreukt, dan laat je ze eigenlijk beter liggen. Je maakt het jezelf in ieder geval een stuk makkelijker als je voornamelijk stoffen koopt die minder snel kreuken. 

Overhemden zijn een stuk lastiger, hierbij zijn kreuken vaak onvermijdelijk. Maar ook daar heb ik een goede tip voor! Wist je dat je ook een strijkvrij overhemd kunt kopen? In de webshops Overhemden.com en Heerenzaak.nl kan je naast herenkleding ook strijkvrije overhemden bestellen. Dat is ontzettend handig want hiermee kan je echt veel strijkwerk besparen. Zeker als je een man bent (of hebt) die veel overhemden draagt voor het werk. 

5. Je hoeft niet alles te strijken

Tenslotte hoef je echt niet alles te strijken. Denk aan jeansbroeken, topjes, slips en sokken. Wanneer je jeansbroeken goed uitschud en vervolgens met de pijpen naar omhoog laat drogen, kan je al veel kreuken voorkomen. Daarnaast vallen de meeste jeansbroeken meteen in de plooi als je ze aandoet. En topjes, slips en sokken? Die draag je ergens onder dus geen kat die het ziet. Het is toch zonde om er dan tijd aan te spenderen? Met die tijd kan je immers veel leukere dingen doen. Zoals bijvoorbeeld deze blogpost lezen. Grapje! 😉

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 5 Dingen die het huishouden makkelijker maken 

Eén reactie

  1. Voor mezelf koop ik vaak kleding dat ik amper moet strijken. Filip moet jammer genoeg voor zijn werk elke dag een hemd aan doen. gelukkig heeft hij er enkele die ik niet veel moet strijken 🙂

Reacties zijn gesloten.