Review: Zenova Kids Sun Milk Roll On (Action)

Geplaatst door

Voor Lara, mijn 4-jarige dochter, gebruik ik graag een zonnecrème roller om haar huid te beschermen tegen de zon. De voorbije weken testte ik de Zenova Kids Sun Milk Roll On van de Action. Voor slechts € 2,95 krijg je een Zenova sun kids roller van 100 ml. Dat is een flinke hoeveelheid voor die prijs. Maar het belangrijkste is natuurlijk de werking. Beschermt deze Zenova kids sun milk roller Lara’s huid? Je leest het in mijn review!

zenova kids sun milk roll on

Waarom ik graag een zonnecrème roller gebruik

Ik gebruik graag een zonnecrème roller voor Lara. Het is een gemakkelijke en snelle manier om haar huid in te smeren. Ideaal voor zo’n ongeduldige kleuter ;-). Bovendien is een roller ontzettend handig voor kindjes om zichzelf in te smeren. Natuurlijk moet ik als mama een oogje in het zeil houden en erop toezien dat Lara geen plekjes vergeet, maar in het algemeen kan Lara zichzelf al heel goed insmeren!

Normaal gebruikte ik altijd de NIVEA Sun Kids Protect & Hydrate Roll On en die werkt prima. Maar tijdens mijn laatste bezoek aan de Action viel mijn oog op de Zenova Suncare Kids Sun Milk Roll On. Voor slechts € 2,95 was ik ontzettend benieuwd naar de werking hiervan. Zou hij net zo goed werken als de duurdere van NIVEA?

zenova suncare kids sun milk roll on

Zenova Suncare Kids Sun Milk Roll On SPF 50+ / € 2,95 (100 ml)

De Zenova Kids Sun Milk roller is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Deze zonnebrand in roller beschermt de gevoelige huid van kinderen tegen schadelijke UV-zonnestralen. De Zenova sun roller heeft een Sun Protection Factor 50+ voor een extra goede bescherming en is water resistent. Ik neem dit laatste wel altijd met een korreltje zout. Als Lara uit het zwembad komt, dan smeer ik haar gewoon opnieuw in om veilig te spelen.

Ingrediënten

Op de verpakking staat geen ingrediëntenlijst vermeld. Ook op de Action website vind ik geen ingrediënten. Dat is wel een minpuntje! Deze info staat gelukkig wél op de verpakking: 

– bevat vitamine E
– beschermt en hydrateert
– bevat geen parfum
– dermatologisch getest
– waterbestendig 

zenova sun roll on kids

Gebruik

Ik zei het al eerder: ik vind een zonnebrand roller ontzettend handig in gebruik en dat is bij deze Zenova suncare roller niet anders. Het rollen gaat heel vlot en er komt genoeg zonnecrème uit. De zonnecrème smeert ook gemakkelijk uit en trekt snel in. Hij laat geen vettig laagje achter en plakt niet. Over de geur kan ik kort zijn, die is er bijna niet. Nu moet ik zeggen dat ik die geur ook niet echt mis, het is geen must voor mij.

Ik vind het veel belangrijker dat de zonnecrème roller goed werkt. En doet hij dat? Ja! Afgelopen weken heeft Lara veel buiten doorgebracht en ze is (gelukkig) geen enkele keer verbrand. De Zenova zonnecrème roller werkt dus prima en daar word ik heel blij van voor die prijs. Vanaf nu laat ik de NIVEA roller dus staan en koop ik deze Zenova Kids Sun Roll On. Scheelt weer een paar euro’s in de portemonnee!

zenova kids sun roll on

Zenova Suncare Kids Sun Milk Roll On kost € 2,95 (100 ml) en is te koop bij Action.

Veel liefs,
Vanessa xxx

4 reacties

  1. Oh bedankt voor de tip. ik ga deze aanschaffen bij mijn volgend bezoekje bij Action. Ik vind de rollers ook zo fijn voor Rui

  2. Heb je wel op de binnenkant van het etiket gekeken. je kunt namelijk 1 hoekje loshalen. en dan vind je ook nog informatie in allerlei talen

Reacties zijn gesloten.