Ook voor deze 5 dingen kan je haarlak gebruiken

Geplaatst door

De meeste vrouwen hebben wel een bus haarlak in hun badkamerkast staan. Dit product is ideaal om je kapsel de hele dag in model te houden. Maar wist je dat je haarlak nog voor andere dingen kunt gebruiken? Dingen die eigenlijk niets met haar te maken hebben? Ik zet ze hieronder op een rijtje!

haarlak

1. Geen kledingroller? Gebruik haarlak!

Heb je een kat of hond in huis die veel haar verliest? Dan is een kledingroller wellicht onmisbaar voor jou om de katten- en hondenharen van je kleding af te halen. Echter kan het wel eens gebeuren dat je je kledingroller kwijt bent of dat je geen roller meer in huis hebt. In dat geval is haarlak de oplossing! Spuit een beetje haarlak op een oude doek en wrijf ermee over je kleding. Je zal zien dat haren en stof als sneeuw voor de zon verdwijnen. Die kledingroller heb je vanaf nu dus niet meer nodig.

2. Ladder in panty

Je kent het waarschijnlijk wel: je trekt je outfit nog even recht en hup, daar is die verschrikkelijke ladder. Nooo! Als deze panty het laatste exemplaar in je kledingkast was, dan word je vast helemaal gek. Je kunt ervoor kiezen om zonder panty de deur uit te gaan, maar dat is natuurlijk niet bij iedere outfit mogelijk. En een ladder in panty repareren, zit er helaas ook niet in. Door haarlak over de ladder te sprayen, voorkom je in ieder geval dat de ramp nog erger wordt. 

3. Statische kleding

Is je favoriete blouse of jurk statisch en blijft het hierdoor aan je lichaam plakken? Geen zorgen. Doe het kledingstuk binnenstebuiten en spuit er van op een afstand een beetje haarspray op. Hierdoor heb je geen statische kleding meer. En wat ook handig is meegenomen: je krijgt geen schokken meer als je iets aanraakt! Wist je trouwens dat azijn als wasverzachter heel goed werkt tegen statische kleding? 

4. Draad door een naald

Moet je een kapot kledingstuk naaien of ben je zo’n creatieveling die z’n eigen kleding maakt? Dan herken je vast wel het probleem dat je de draad niet door de naald krijgt. Door een beetje haarspray op de draad te spuiten, krijg je dat eigenwijze draadje wél door het piepkleine oogje van de naald. Oef!

5. Rits van broek zakt omlaag

Ben je gek op die ene jeansbroek, maar zakt je rits steeds naar beneden? Zo irritant! Om gênante momenten te voorkomen, spray je gewoon een beetje haarlak op de rits en daarna werkt hij weer als nieuw. Voor een vastzittende rits is vaseline dan weer een prima middel. 

Kende jij deze trucjes al? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.