10 verrassende dingen die je met vaseline kunt doen

Geplaatst door

Vaseline lijkt misschien een ouderwets middel dat je tegenwoordig niet meer nodig hebt, maar niets is minder waar. Het is een multifunctioneel wondermiddel dat niet mag ontbreken in je beautykast. Vaseline werkt geweldig tegen droge en gescheurde lippen, maar je kunt er nog veel andere dingen mee doen. Wist je bijvoorbeeld al dat vaseline ervoor zorgt dat je parfum langer blijft zitten? En dat vaseline helpt tegen blaren? In dit artikel deel ik tien verrassende dingen die je met vaseline kunt doen!

kruidvat vaseline

1. Vaseline voor droge huid

Waar is vaseline allemaal goed voor? Als je last hebt van droge en gescheurde lippen, dan is vaseline jouw redder in nood. Breng een dikke laag aan op je lippen en ze zullen snel weer zacht zijn. Hetzelfde geldt voor droge handen en nagelriemen én voor droge voeten. Eigenlijk heb je geen speciale hand- en voetcrème nodig, een tube vaseline werkt ook prima.

Heb je droge plekjes op je gezicht? Ook die verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer je er een laagje van dit middel op smeert! Een nadeel is dat het nogal vettig en plakkerig aanvoelt, daarom gebruik je dit product het beste voordat je gaat slapen. 

2. Vaseline voor mooie volle wimpers

Veel vrouwen dromen van mooie en volle wimpers, maar niet iedere vrouw is hiermee gezegend. Gelukkig heb je geen duur wimperserum nodig om je wimpers een boost te geven. Je kunt ook perfect vaseline gebruiken. Dep er een oud, schoongemaakt mascaraborsteltje in en breng het iedere avond aan op je wimpers voordat je gaat slapen. Je zal snel merken dat je wimpers er mooier en gezonder uitzien. Let er wel op dat het middel niet in je ogen terechtkomt. 

3. Parfum langer ruiken met vaseline

Wil je de hele dag lekker blijven ruiken, maar heb je geen zin om je flesje parfum overal mee te nemen? Smeer een beetje vaseline op de plekken waar je daarna je parfum wilt sprayen. Je parfum zal zich hieraan hechten waardoor je lievelingsgeur extra lang blijft hangen. 

parfum

4. Vaseline tegen blaren

Nieuwe schoenen kunnen je behoorlijk wat pijn bezorgen. Om blaren te voorkomen is het verstandig om je nieuwe schoenen even in te lopen alvorens je er de hele dag op gaat stappen. Vaseline tegen blaren werkt ook goed! Breng een dun laagje aan op de plekken die blaargevoelig zijn. Door je voeten hiermee in te smeren, wordt de huid gladder maar wel minder week. Hierdoor zal je minder snel blaren krijgen.

5. Dingen los krijgen

Vaseline is ook ideaal om dingen los te krijgen. Krijg je bijvoorbeeld je ring niet af? Smeer een beetje van het middel op je vinger en binnen no time glijdt de ring van je vinger af. Heb je nepwimpers gedragen en krijg je de lijmresten niet van je ogen? Je hoeft bij wijze van spreken nog maar naar de vaseline te wijzen of het komt er al af. Let wel op dat het middel niet in je ogen komt. 

6. Nagellak

Na verloop van tijd kan de dop van je potje nagellak vast komen te zitten. Ook hier is vaseline de oplossing! Smeer een beetje van het middel op de rand van het potje om de dop makkelijker open te krijgen. Je kunt er ook mee langs de zijkant van je nagels gaan voor je begint te lakken. Zo kan je uitschieters makkelijk wegvegen. 

nagellak

7. Haarverf

Verf je je haar zelf? Dan heb je het waarschijnlijk al eens meegemaakt dat er verfplekken op je hoofd of oren zitten. Om dit te voorkomen, kan je een beetje vaseline aanbrengen op je haargrens en oren. Op die manier bescherm je je huid tegen de ingrediënten van de haarverf én veeg je de vlekken makkelijk van je huid. 

8. Insectenbeten 

De zomer is heerlijk, maar helaas brengt dit seizoen ook veel insecten mee. Niets is vervelender dan een jeukende insectenbeet! Je kunt hiervoor speciale producten kopen bij de drogist of apotheek, maar vaseline werkt ook prima. Door een beetje van het middel op de insectenbeet te smeren, kalmeert de huid en trekt de jeuk sneller weg. Ook bij brandnetels kan dit product helpen.

9. Make-upremover

Nog één van de dingen die je met vaseline kunt doen is je make-up verwijderen. Smeer een beetje over je opgemaakte ogen of breng aan met een doekje, en wrijf het er zachtjes af. Deze tip is vooral handig in geval van nood wanneer je geen make-upremover in huis hebt. 

10. Vastzittende rits

Een vastzittende rits is erg vervelend, zowel bij je broek als je handtas. Door gefrustreerd aan de rits te blijven trekken, maak je het vaak alleen maar erger. Mijn tip? Smeer een beetje vaseline op de rits, hierdoor zal ze makkelijker loskomen. Het is in ieder geval het proberen waard! 

Merk je dat je rits lastiger en stroever begint te sluiten? Dan kan je er een beetje WD-40 op sprayen. Deze 20 dingen kan je doen met WD-40!  

vastzittende rits

Zo, dit zijn tien verrassende dingen die je met vaseline kunt doen. Redenen genoeg dus om ook een pot of tube in huis te halen. Je kunt het middel kopen bij de apotheek, drogist of supermarkt. De potjes en tubes zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. Super handig. Die van de rits ga ik straks testen bij jas van zoontje.
    Wij hebben vaseline nu al twee keer voor dochter gaat slapen op haar lippen gedaan want die waren gewoon helemaal kapot gebarsten. En lippen zien er weer mooi uit zonder kapotte velletjes en scheuren.

Reacties zijn gesloten.