Deze kamerplanten brengen kleur in het najaar

Geplaatst door

Heb je last van een herfstdip? Dan kan je wel wat kleur in huis gebruiken en kamerplanten zijn hiervoor ideaal. In deze blogpost deel ik drie kamerplanten die voor veel kleur in je interieur zorgen. Als je deze planten ook nog eens in een mooi gekleurde bloempot zet, dan zeg je vaarwel tegen die herfstdip!

kerstster

3 kamerplanten die kleur brengen in het najaar

1. Kerstster

De kerstster is een echte blikvanger, zeker met haar felgekleurde bladeren. De rode en witte kerstster zijn het bekendste, maar er bestaan ook roze, gele, blauwe en zelfs tweekleurige kerststerren. Een kerstster verzorgen is niet zo moeilijk. Je hoeft deze plant slechts twee keer per week lauw water te geven. Wanneer je een kerstster teveel water geeft, dan zullen de bladeren uitvallen. Controleer ook altijd dat er geen laagje water meer in de pot zit want een kerstster houdt niet van natte voetjes.

Lees ook: Kersttrends 2023: stylen met kerststerren

kerstster plant

2. Amaryllis 

Ook de Amaryllis is een prachtige kamerplant om kleur in je interieur te brengen. Niet alleen vanwege de mooie, grote, groenblijvende bladeren van wel tien tot zestig centimeter lang. Maar ook door de grote, heldergekleurde bloemen. De bloemen zijn verkrijgbaar in tal van kleuren zoals wit, roze, rood, geel en groen. Daarnaast zijn er ook bloemen met gekleurde randen en strepen. Kortom: met deze kleurrijke kamerplant zit je dit najaar helemaal goed! Hou je meer van bloemen dan van planten? Dan vind je het wellicht fijn om te lezen dat de Amaryllis ook als snijbloem te koop is.

amaryllis plant

3. Hyacint

Tenslotte mag de hyacint niet in dit rijtje ontbreken. De hyacint heeft het eigenlijk allemaal: ontzettend veel bloemen, prachtige kleuren én een lekkere geur. Je vindt hyacinten in het wit, roze, rood, paars, blauw, geel en oranje. Het is belangrijk om deze kamerplant op een lichte plek te zetten, weg van verwarming en tocht. Verder heeft de hyacint niet veel verzorging nodig. Als je haar eens in de zoveel dagen een scheutje water geeft, is deze kamerplant al meer dan tevreden!

hyacint

Welke kamerplant vind jij het mooiste?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Fan van een botanisch interieur? Zo creëer je het

Alles wat je moet weten over Hydrokorrels

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.