Besparen op beautyproducten: deze tips maken het verschil!

Geplaatst door

Besparen op beautyproducten – Als ik geld kan besparen op iets, dan ga ik dat ongetwijfeld doen. Ik ben heus niet gierig, maar ik vind het gewoon zonde om ergens tien euro meer voor te betalen als het elders goedkoper is. Die tien euro kan ik immers voor iets anders gebruiken. Op mijn blog heb ik al veel tips gedeeld over geld besparen.

Een onderwerp dat nog niet aan bod is gekomen, is hoe je geld kan besparen op beautyproducten. Parfum, make-up en verzorgingsproducten nemen vaak een flinke hap uit het budget. Daarom deel ik in dit artikel een aantal tips om te besparen op cosmetica. Tips die het verschil maken en die direct voelbaar zijn in je portemonnee!

besparen op beautyproducten

1. Besparen op beautyproducten: kijk eens in je badkamerkast

Allereerst is het verstandig om een kijkje te nemen in je badkamerkast. Zo krijg je een goed overzicht van welke verzorgingsproducten je nog hebt en dus niet direct moet kopen. Daarnaast kom je te weten welke producten je eventueel goedkoper kunt aanschaffen. Dikwijls zijn we geneigd om onze badkamerkast steeds voller te proppen, zonder een idee te hebben over wat er allemaal in zit. Je badkamerkast opruimen is dus de boodschap!

2. Koop producten van een drogisterij huismerk

Gebruik je enkel een douchegel om je te wassen en heb je geen voorkeur voor een bepaald merk? Dan kan je perfect een douchegel van een drogisterij huismerk kopen. Bij bijvoorbeeld Kruidvat kan je voor slechts € 0,99 een douchegel van hun huismerk kopen, terwijl je voor een NIVEA douchegel minstens het dubbele kwijt bent. Dit geldt overigens niet alleen voor douchegels, maar ook voor shampoos, make-up, wattenschijfjes, mondwater, toiletpapier enzoverder.

Ga je niet zo vaak naar de drogist? Koop dan producten van het huismerk van je supermarkt. Terwijl je boodschappen doet, kan je makkelijk een paar verzorgingsproducten in je winkelkar leggen.

3. Houd de aanbiedingen in de gaten

Ben je trouw aan bepaalde merken? Dan is het de moeite waard om de aanbiedingen in de gaten te houden. Bij de drogist of supermarkt zijn er regelmatig aanbiedingen zoals ‘1+1 gratis’ of ‘2e halve prijs’. Door gebruik te maken van deze kortingen, kan je flink wat geld besparen op verzorgingsproducten en make-up.

besparen op verzorgingsproducten

Vooral voor deodorant, tandpasta en toiletpapier is het bijna zonde om deze artikelen voor de volle prijs aan te schaffen, terwijl er altijd wel ergens een drogisterij- of supermarktaanbieding is. Zeker als je een klein huishouden hebt, is er tegen de tijd dat er een voorraad op is, wel weer een nieuwe aanbieding. Ontvang je liever geen reclamefolders in je brievenbus? Schrijf je dan in op de nieuwsbrieven van je drogist en supermarkt zodat je de aanbiedingen rechtstreeks in je mailbox ontvangt.

4. Koop online verzorgingsproducten

Je kunt ook heel wat geld besparen op beautyproducten door deze producten online te kopen. Tegenwoordig zijn er veel online drogisten die tal van interessante aanbiedingen hebben. Daarnaast is Easycosmetic.be een aanrader als je van parfum, make-up en verzorgingsproducten houdt. In deze webshop vind je topmerken tot maar liefst 55% voordeliger dan ergens anders. Zo kan je flink wat geld besparen, zeker bij de wat duurdere parfums. Je kunt bijvoorbeeld La vie est Belle bij Easycosmetic kopen, maar ook tal van andere populaire parfums, verzorgingsproducten en make-up.

5. Koop verzorgingsproducten bij de Action

Wie mij volgt, weet dat ik regelmatig ga shoppen bij de Action. Onlangs heb ik er bijvoorbeeld Garnier gezichtsmaskertjes gekocht voor slechts € 0,99 per stuk. Dat is echt goedkoop! Als je van merken houdt, is het zeker de moeite waard om af en toe een bezoekje aan de Action te brengen. Soms scheelt het maar een euro per product, maar alle euro’s samen maken wel degelijk een verschil!

parfum goedkoop

Zo, dit zijn een aantal tips om te besparen op beautyproducten. Welke tips pas jij al toe? Heb jij nog andere tips om te besparen op cosmetica?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Hoe energie besparen in de badkamer? 

Geld besparen bij online shoppen: zo doe je dat

3 reacties

  1. Easycosmetic kende ik nog niet, ga ik zeker eens proberen. Bol.com is dikwijls ook de moeite voor wasverzachter of andere huishoudproducten 😃

  2. Ik ben van hetzelfde principe hoor als ik er op kan besparen dan doe ik dat. Ik koop vaak producten bij DM omdat het daar veel goedkoper is dan hier.

Reacties zijn gesloten.