Geld besparen bij online shoppen: zó doe je dat

Geplaatst door

Geld besparen bij online shoppen – Tegenwoordig hoef je het huis niet meer uit om een leuke outfit te kopen, je interieur een opfrisbeurt te geven of je wekelijkse boodschappen in de koelkast te krijgen. Online shoppen is hipper dan ooit en daar maken veel mensen dan ook graag gebruik van. Hou jij ook van online shoppen maar wil je er een beetje op besparen? Dan ben je hier op de juiste plek! In dit artikel deel ik een aantal tips om geld te besparen op online aankopen. 

geld besparen bij online shoppen

Tips om geld te besparen bij online shoppen

1. Kortingscodes

Eén van de beste manieren om geld te besparen op online aankopen, is door gebruik te maken van de kortingscodes die veel webshops aanbieden. Deze kortingscodes zorgen ervoor dat je veel geld kunt overhouden als je een aankoop doet. Afhankelijk van de code krijg je een percentage korting over het totale verkoopbedrag of een bepaald bedrag aan korting.

Ik raad je zeker aan om eens een kijkje te nemen op de site Metkorting.nl. Op deze site vind je een groot overzicht van aanbiedingen. Gaande van Bol.com, Zalando, H&M, IKEA, Leenbakker, Kruidvat, ICI Paris XL, Hunkemöller, Intertoys, Blokker en nog veel meer. Ga je graag eens een dagje naar de dierentuin, het pretpark of museum? Ook dan is het de moeite waard om Metkorting.nl bij je favorieten te zetten, want ook voor leuke dagjes weg kan je er heel wat korting scoren. 

2. Prijzen vergelijken

Het grote voordeel van online shoppen is dat de keuze echt enorm is. Op internet kan je vrijwel alles vinden wat je hartje begeert. Of dat nu een prachtige handtas is, een lekker parfum of een heerlijke strandvakantie, het is allemaal verkrijgbaar. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat veel bedrijven online dezelfde producten aanbieden, maar dikwijls voor een andere prijs. Daarom is het zeker de moeite waard om prijzen te vergelijken alvorens je een aankoop doet.

Typ de naam van het product in op Google, bijvoorbeeld beste laptop voor studenten, en je krijgt meteen een overzicht van alle webshops waar je het product kunt kopen. Het is een kleine moeite om prijzen te vergelijken en je kunt er flink wat geld mee besparen.

geld besparen op online shoppen

3. Verzendkosten en retourvoorwaarden

Tijdens het online winkelen is het belangrijk om de eventuele verzendkosten en retourvoorwaarden te controleren. Een bepaalde webshop mag dan flink wat korting geven op je favoriete parfum, maar als je veel verzendkosten moet betalen is de kans klein dat je goedkoper uitkomt. Veel webshops bieden gratis verzending en retour aan, maar een heleboel winkels doen dat ook niet. Om geld te besparen, doe je er dus goed aan om altijd de kleine lettertjes te lezen.

En wat ook handig is om te weten: soms kan je ook besparen door je pakketje naar een afhaalpunt te laten versturen in plaats van naar je thuisadres. Alle kleine beetjes helpen!

4. Slaap er nog een nachtje over

Twijfel je over je aankoop? Dan doe je er goed aan om er nog een nachtje over te slapen en zo een impulsaankoop te voorkomen. Misschien kom je de volgende dag wel tot de conclusie dat je de aankoop beter niet doet. En zo hou je weer wat geld over in je portemonnee! Helaas loop je dan ook het risico dat een product uitverkocht is en dat is natuurlijk jammer als je beslist om het product toch te kopen. Gelukkig vullen de meeste webshops hun assortiment regelmatig bij waardoor je – indien gewenst – nog een tweede kans krijgt.

Heb jij nog andere tips om geld te besparen bij online shoppen?

Lees ook:

Hoe herken je een valse webshop?

Besparen op beautyproducten: deze tips maken het verschil!

Eén reactie

  1. Door de prijzen te vergelijken kan je al heel wat geld besparen. Doe ik elke keer.

Reacties zijn gesloten.