Badkamerkast opruimen: deze producten kan je meteen weggooien

Geplaatst door

Puilt jouw badkamerkast ook uit van de verzorgingsproducten en make-up? Weet je niet meer wat je moet aanvangen met die halflege flesjes en versleten badhanddoeken? Tijd om je badkamerkast eens flink op te ruimen. Om je alvast een handje te helpen, deel ik een lijstje met producten die je meteen kan weggooien. Zo word je badkamerkast weer een stuk ordelijker! 

badkamerkast

1. Badkamerkast opruimen: medicatie

Heel wat mensen verzamelen hun medicatie in de badkamer, terwijl medicijnen eigenlijk niet in de badkamer thuishoren. Er staat niet voor niets op de verpakking: koel en droog bewaren. In de badkamer is het vaak warm en vochtig, allesbehalve de goede plek voor medicatie dus. Je bewaart de medicijnen beter op een droge en koele plaats, bijvoorbeeld in de keukenkast. Lees altijd de bijsluiter want sommige medicatie moet je in de koelkast bewaren.

En hé, als je dan toch bezig bent met alles verplaatsen, dan kan je direct de houdbaarheidsdatum van alle pilletjes en siropen controleren. De medicatie die over tijd is, kan je meteen weggooien. Zo heb je je medicatie gecontroleerd én heb je meer ruimte in je badkamerkast!

2. Make-up

Je verwacht het misschien niet, maar ook make-up wordt slecht. Daarom is het belangrijk om je make-up regelmatig te vervangen. Je favoriete foundation, mascara en lipstick hebben ook een houdbaarheidsdatum. Als je make-up na die datum nog gebruikt, kunnen er bacteriën in zitten. Dit kan leiden tot huidirritatie, ontstekingen en zelfs infecties.

Op sommige producten staat een houdbaarheidsperiode vermeld, bijvoorbeeld 12 maanden. Natuurlijk weet je na een tijdje niet meer wanneer je het product juist hebt gekocht. Mijn tip is om een klein stickertje op de verpakking te plakken met daarop de datum van aankoop. Zo heb je een beter idee wanneer je die ene mascara moet vervangen. 

3. Halflege verzorgingsproducten

Heb jij ook halflege flesjes van verzorgingsproducten in jouw kast staan die je al maanden niet meer gebruikt? Gooi ze dan weg want ze nemen alleen maar ruimte in beslag. Bovendien hebben verzorgingsproducten ook een houdbaarheidsdatum. De bodylotion die je twee jaar geleden hebt gekocht, smeer je dus beter niet meer op je lichaam. Ook bij verzorgingsproducten kan je de tip van het stickertje toepassen, op die manier weet je welke producten nog goed zijn en welke je beter weggooit.

4. Badhanddoeken

Heb je écht tien verschillende badhanddoeken nodig? Ze nemen veel ruimte in beslag en wie weet kan je het ook prima met de helft doen. Wellicht zitten er ook een paar versleten handdoeken bij of handdoeken waar je de vlekken kleurshampoo niet meer uit krijgt. Maak er korte metten mee en gooi ze weg of gebruik ze als oude vodden.

5. Gebruik glazen potten

Kleine prulletjes zoals elastiekjes, wattenstaafjes en halflege doosjes tampons kan je in glazen potten bewaren. Zo heb je niet overal kartonnen en plastic doosjes rondslingeren en heb je meer orde in je badkamerkast. Bovendien zien glazen potten er ook leuk uit en kan je makkelijk zien wat er in zit!

Wanneer heb jij je badkamerkast voor het laatst opgeruimd?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Hoe laat je een kleine badkamer groter lijken?