Met dit trucje ruikt je huis lekker tijdens én na het stofzuigen

Geplaatst door

Stofzuigen: het is niet het leukste klusje om te doen, maar het is wel belangrijk om je huis proper te houden. Jammer genoeg is de geur tijdens en na het stofzuigen niet altijd zo fris. Je wilt je huis stofzuigen, maar blijft achter met een muf geurtje van stof en vuil dat is warm geworden. Gelukkig is daar een handig trucje voor en dat wil ik graag delen met jullie!

huis lekker laten ruiken na stofzuigen

Zo ruikt je huis lekker tijdens én na het stofzuigen: wasparels!

Het enige wat je nodig hebt om je huis lekker te laten ruiken tijdens en na het stofzuigen, zijn wasparels. Dit zijn kleine parels die je in je wasmachine kunt doen als een soort wasparfum waardoor je schone was extra lekker ruikt. Ik heb ontdekt dat die parels ook erg handig zijn in de stofzuiger! De wasparels zijn in allerlei geuren verkrijgbaar dus er zit sowieso een geur tussen die je lekker vindt. Hieronder zie je de geurparels die ik gebruik voor de was en stofzuiger. Het zijn twee heerlijke geuren!

lenor wasparels

Stofzuigen met wasparels

Zo ga je te werk: strooi een paar geurparels op de grond en zuig deze op voordat je begint te stofzuigen. De parels zullen in de stofzuigerzak hun geur loslaten waardoor de stofzuiger deze geur door je hele huis verspreidt. Dikwijls kan je er een paar stofzuigbeurten mee doen voordat je niets meer ruikt. Ruik je niets meer? Dan zuig je gewoon weer een paar parels op. Het is een makkelijke en goedkope manier om je huis lekker te laten ruiken! 

lenor geurparels

Ben je geen fan van geurparels? Met waspoeder krijg je hetzelfde resultaat. Strooi een beetje waspoeder over de grond, zuig het op en je stofzuiger doet de rest!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Kleine wasjes, grote wasjes: 10 dingen die in je wasmachine mogen