Schoenen combineren met kleding: zo doe je dat

Geplaatst door

Schoenen combineren met kleding – Vandaag de dag worden schoenen steeds belangrijker. Vroeger waren schoenen alleen bedoeld om comfortabel te lopen, maar dat is nu helemaal anders. Schoenen maken je outfit helemaal af! Echter kan het foute paar je outfit ook breken. Daarom is het belangrijk dat je schoenen een aanvulling zijn op je kleding en dat ze er mooi bij passen. Maar hoe doe je dat: schoenen combineren met kleding? Met deze tips wordt het combineren wellicht een stukje makkelijker!

schoenen combineren met kleding

1. Schoenen combineren met kleding: vind de juiste balans

Allereerst is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen je schoenen en je kleding. Als je kleding druk en/of fel is, kies je best voor schoenen in een neutrale kleur of een iets minder opvallende kleur. Ga voor de spiegel staan en kijk of een bepaald onderdeel van je kleding eruit springt.

Als een deel van je kleding glanst en je daar ook nog glanzende of metallic schoenen bij gaat dragen, dan ziet je outfit er al snel chaotisch uit. Maar als je outfit zwart is en je daar ook nog zwarte schoenen bij draagt, dan kan je outfit een beetje saai worden. Een andere kleur schoenen kan je outfit dan opfleuren. Het is dus een beetje zoeken naar de juiste balans.

2. Hou rekening met de gelegenheid

Je schoenen mogen nog zo mooi zijn of nog zo comfortabel zitten. Als ze niet passen bij een bepaalde gelegenheid, dan zijn het op dat moment toch foute schoenen. Bij officiële gelegenheden zijn glitterschoenen of teenslippers bijvoorbeeld minder geschikt. In dat geval zijn nette schoenen een betere keuze, bijvoorbeeld sneakers, instappers of pumps. Als je dit te saai vindt, dan kan je die schoenen eventueel in een iets opvallendere kleur kiezen. Ook dit hangt natuurlijk erg af van de gelegenheid. Gaan solliciteren met felroze pumps is wellicht niet zo’n goed idee.

3. Draag schoenen die passen bij de kleur van je kleding

Welke kleur schoenen past overal bij? Bruine en zwarte schoenen zijn neutraal en daarom heel populair. Het is een heel veilige keuze om deze kleur schoenen te dragen. Echter is het wel jammer dat je bruin of zwart kiest omdat je bang bent dat andere kleuren moeilijk te combineren zijn.  Kijk bijvoorbeeld eens naar de kleur van je kleding en probeer schoenen te vinden die daar mooi bij passen. In het volgende puntje ga ik hier verder op in.

schoenen combineren vrouw

4. Kies voor bekende kleurencombinaties

Als er een bepaalde kleur voorkomt in je outfit, dan passen schoenen in die kleur daar altijd bij. Daarnaast zijn er een aantal bekende kleurencombinaties. Dit zijn complementaire kleuren, dus kleuren die tegenover elkaar liggen. Of kleuren die een tikkeltje lichter of donkerder zijn maar die bij dezelfde kleurenfamilie horen. Hieronder vind je een paar kleurencombinaties die perfect samengaan. Natuurlijk hangt het ook af van je smaak of deze kleurencombinaties iets voor jou zijn, maar je kunt er in ieder geval mee experimenteren voor de spiegel!

Zwarte schoenen combineren met kleding

Zwarte schoenen kan je met bijna alle kleuren combineren. Lichte pasteltinten zijn soms iets minder mooi vanwege het grote contrast, maar het kan wel als je dat mooi vindt.

Bruine schoenen combineren met kleding

Bruine schoenen staan heel mooi bij bruintinten, beige, groentinten, donkere aardetinten, roze en oranje.

Grijze schoenen combineren met kleding

Grijze schoenen kan je mooi combineren met blauw, zwart, grijstinten, roodtinten, paars en soms geeltinten. 

Witte schoenen combineren met kleding

Witte schoenen staan mooi bij neutrale kleuren zoals beige en pastelkleuren. In de lente zijn pastelkleuren heel leuk!

Beige schoenen combineren met kleding

Beige of nude schoenen zijn heel mooi bij beige, wit, lichte aardetinten en blauw.

schoenen combineren vrouwen

Zo, met deze tips matchen je schoenen altijd bij je outfit! Het is natuurlijk belangrijk dat je schoenen draagt die je leuk vindt. Vaak zeggen je favoriete schoenen namelijk ook iets over je persoonlijkheid. Je moet dus niet alleen bepaalde schoenen gaan dragen omdat het zo hoort volgens de kleurencombinaties. Schoenen zijn dan wel een mooie aanvulling op je kleding, maar je moet je er ook goed in voelen!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Welke schoenen onder jurk dragen in de zomer? 

Suède schoenen onderhouden: hoe doe je dat?

Zo kan je makkelijk een outfit samenstellen

Eén reactie

  1. Je hebt weer een fijne blog geschreven met veel tips, hier hebben veel mensen wat aan haha ik wel in ieder geval! 🙂 thanks

Reacties zijn gesloten.